News Flash:

Fostul director al APM Vaslui a fost condamnat la 10 ani de închisoare

5 Iulie 2013
4285 Vizualizari | 0 Comentarii
Remus Mitrea
Magistraţii Tribunalului Vaslui l-au condamnat, astăzi, pe Remus Mitrea, fostul director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Vaslui la 10 ani de închisoare cu executare, el fiind trimis în judecată pentru luare şi dare de mită, abuz în serviciu şi spălare de bani. Decizia magistraţilor de la Tribunalul Vaslui vine la mai puţin de o săptămană de cand procurorii au cerut executarea unei pedepse de 15 ani de închisoare şi interzicerea mai multor drepturi.

Pe langă această sentinţă, judecătorii au mai decis firmele conduse de Mitrea, SC Mitromd SRL şi SC Chrisrem SRL să fie dizolvate şi să plătească o amendă totală de 160.000 de lei. Ceilalţi doi inculpaţi din acest dosar, cunoscutul om de afaceri din Murgeni, Emil Savin, administratorul firmei Transmir SRL şi Rodica Maxim, directorul Direcţiei Silvice din Bacău au scăpat mult mai uşor. De fapt, Emil Savin şi societatea lui au fost achitaţi, iar Rodica Maxim a primit trei ani de închisoare cu suspendare. Sentinţa nu este una definitivă şi, cel mai probabil, atat procurorii DNA, cat şi fostul director al APM Vaslui vor face recurs.

Acuzat de dare şi luare de mită Trimis în judecată pentru luare şi dare de mită, abuz în serviciu şi spălare de bani, fostul director al APM Vaslui a efectuat pană acum 6 luni de arest. Povestea condamnării fostului director al APM Vaslui a început în data de 2 octombrie 2012, atunci cand procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au descins la sediul instituţiei. Pe 17 octombrie, şeful de la APM a depus recurs la măsura arestării preventive, dar judecătorii i-au respins solicitarea, iar la expirarea celor 29 de zile, el a fost arestat definitiv, asupra sa existand 11 capete de acuzare.

Potrivit procurorilor, „din sumele pretinse, inculpatul Mitrea Remus a primit sumele totale de 1.497.532,23 lei şi 12.000 euro atat în mod direct, în numerar, cat şi, în majoritatea situaţiilor, disimulate sub forma preţului unor contracte încheiate, la solicitarea inculpatului, între firmele beneficiare ale avizelor de mediu şi unele societăţi comerciale controlate de inculpat (era unicul factor de decizie cu privire la activitate şi patrimoniu).

Intr-o altă situaţie, inculpatul a solicitat subcontractarea unor lucrări de construcţii, finanţate din fonduri comunitare, lucrări pe care firma controlată de inculpat le-a realizat doar parţial.“

remus mitrea dna vaslui tribunal vaslui condamnare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1193 (s) | 23 queries | Mysql time :0.033224 (s)