miercuri, 17 aprilie, 2024

Fostul director al campaniei lui Donald Trump a fost eliberat din INCHISOARE: Era sa moara din cauza coronavirusului

Distribuie:

Publicat:

Fostul director al campaniei lui Donald Trump, Paul Manafort, a fost eliberat miercuri dintr-o închisoare federală din Pennsylvania pentru a-şi ispăşi restul pedepsei de şapte ani şi jumătate în izolare la domiciliu, din cauza pandemiei covid-19, a anunţat avocatul său, relatează Reiters, potrivit news.ro.

Manafort, în vârstă de 71 de ani, un vechi agent politic republican, a fost eliberat din Instituţia Corecţională Loretto, situată în comitatul Cambria, în Pennsylvania, a anunţat unul dintre avocaţii săi, Todd Blanche.

Avocaţii lui Manfort au cerut luna trecută Biroului american al Închisorilor să-l plaseze în izolare, din cauza unor probleme de sănătate anterioare pot conduce la complicaţii din cauza noului coronavirus.

Contactat de ABC News, Biroul nu a răspuns imediat cu privire la cererea de eliberare a lui Manafort.

Manafort a fost condamnat în două dosare penale, în cadrul anchetei fostului procuror special Robert Mueller cu privire la un amestec al Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016 în favoarea lui Donald Trump.

Unul dintre foştii colaboratori ai lui Trump inculpat în ancheta lui Mueller, el a fost condamnat de un juriu în Virginia, în august 2018, de fraudă fiscală şi fraudă bancară şi a pledat apoi vinovat în alt dosar, în septembrie 2018, la Washington, de mai multe capete de complot.

Manafort a câştigat milioane de dolari în calitate de consultant politic al unor politicieni proruşi în Ucraina, iar procuratura a arătat că s-a sustras de la plata unor impozite de peste şase milioane de dolari, ascunzându-şi venitul în conturi bancare offshore.

Într-unul dintre cazuri, judecătorul l-a mustrat din cauza unui stil de viaţă opulent, a hainelor scumpe pe care le poartă şi a locuinţelor scumpe pe care le deţine.

El a asistat la unele şedinţe ale proceselor într-un scaun cu rotile.

Avocaţii săi au cerut Biroului Închisorilor, într-o scrisoare, în aprilie, să-i aprobe transferul din închisoarea din Pennsylvania la locuinţa sa din Virginia, invocând o hipertensiune arterială şi tulburărirespiratorii.

Manafort a avut de asemenea probleme cardiace, au anunţat avocaţii săi în decembrie.

Fostul partener de afaceri al lui Manafort, Rick Gates, care a participat şi el la campania lui Trump şi care a pledat vinovat în cadrul anchetei lui Mueller, a cerut, de asemenea, să-şi ispăşească restul pedepsei acasă. El a depus mărturie împotriva lui Manafort în cadrul procesului său.

Alţi deţinuţi celebri au solicitat, de asemenea, să fie eliberaţi din închisoare din cauza pandemiei covid-19, după îmbolnăvirea multor încarceraţi şi paznici şi moartea unora în închisoare.

Secretarul american al Justiţiei William Barr a îndemnat în martie Biroul Închisorilor să lărgească izolarea la domiciliu, în contextul în care noul coronavirus se răspândea în închisori.

Fostul avocat personal al lui Michael Cohen, încarcerat în alt dosar, a cerut să fie eliberat anticipat, însă nu a fost eliberat, declara luna aceasta o sursă pentru Reuters.

O sursă apropiată lui Cohen şi familiei acestuia a declarat că acesta nu deţine informaţii cu privire la o eventuală eliberare a acestuia.

Contactat de Reuters, un reprezentant al Departamentului Justiţiei care a supervizat cazul lui Cohen nu a comentat imediat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img