marți, 19 martie, 2024

Fostul șef al Biroului Rutier Vaslui, Iulian Munteanu, a primit cea mai aspră condamnare, de 9 ani de închisoare, pentru 32 de fapte de luare de mită, dare de mită, abuz în serviciu și instigare la abuz în serviciu

Distribuie:

Publicat:

In 2015, un scandal de corupție a zguduit Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui, care a condus la condamnări pentru zece polițiști, inclusiv fostul șef al IPJ Vaslui și un comisar din cadrul Inspectoratului General al Poliției. Fostul șef al Biroului Rutier Vaslui, Iulian Munteanu, a primit cea mai aspră condamnare, de 9 ani de închisoare, pentru 32 de fapte de luare de mită, dare de mită, abuz în serviciu și instigare la abuz în serviciu. Comisarul Mihai Axente din Direcția Rutieră a IGPR a fost condamnat la 3 ani, 3 luni și 3 zile închisoare cu executare pentru luare de mită și instigare la abuz în serviciu. Fostul șef al IPJ Vaslui, Mihai Carp, a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu. Polițiștii acuzați de falsificarea proceselor verbale pentru a proteja cunoștințele șefilor, Constantin Guraliviu, Andrei Roman, Mihai Gabriel Beraru, Augustin Brat și un subaltern al comisarului Axente, au primit aceeași pedeapsă și au avut pedepsele suspendate sub supraveghere. Un alt polițist, Irinel Ioan Cernat, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare. Un singur polițist a fost achitat și un administrator a fost achitat, acuzat de fals interlectual și oferire de mită, respectiv.

Comisarul din IGPR nu a putut gasi un pat care sa ii placa, asa ca a comandat unul din pliantul unei companii. In discutia cu superiorul sau, Munteanu a verificat detaliile patului, asigurandu-se ca acesta va fi pe gustul acestuia. Patul din lemn de frasin a fost trimis la locuinta ofiterului din Ilfov in iulie 2015, dar a fost confiscat ulterior de Tribunalul Vaslui.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img