joi, 28 martie, 2024

Fostul fotbalist Gary Lineker, gazda emisiunii ‘Match of the Day’, a acceptat o reducere a salariului cu 400.000 de lire sterline

Distribuie:

Publicat:

Fostul fotbalist Gary Lineker, gazda emisiunii „Match of the Day”, vedeta cel mai bine plătită de la BBC, a acceptat o reducere a salariului cu 400.000 de lire sterline, a anunţat marţi conducerea BBC.

BBC a publicat marţi lista prezentatorilor cel mai bine plătiţi, potrivit news.ro.

Tabelul îl arată pe Lineker drept cel mai bine plătit star, cu un salariu neschimbat de 1,75 de milioane de lire sterline în ultimul an financiar. Dar, între timp, el a semnat un nou contract, pentru o sumă cu 23% mai mică. Acest lucru înseamnă că el ar putea să câştige mai puţin faţă de Zoe Ball, prezentatoare Radio 2, care a primit o mărire de salariu de 1 milion de lire sterline după ce a preluat matinalul în 2019.

Fiona Bruce şi Lauren Laverne au ajuns în top 10, care cuprinde pentru prima dată patru femei. Vanessa Feltz este şi ea printre prezentatorii cel mai bine plătiţi.

Noul salariu al lui Lineker, care a semnat noul contract pentru cinci ani, va fi publicat în lista de anul viitor.

Per total, salariile prezentatorilor BBC pe anul 2019 – 2020 au crescut cu 1 milion de lire sterline, la 144,6 milioane de lire sterline, în timp ce salariile directorilor au crescut de la 4,95 de milioane de lire sterline la 5,41 milioane de lire sterline.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img