News Flash:

Fostul prefect de Vaslui, Ciprian Iftimoaei, a primit atributii de inspector guvernamental la Prefectura Iasi

28 Ianuarie 2016
3631 Vizualizari | 2 Comentarii
Inspectorul guvernamental Ciprian Iftimoaei a primit atributii la Prefectura Iasi
Dupa ce a castigat procesul impotriva fostului Guvern condus de Victor Ponta, fostul prefect de Vaslui, Ciprian Iftimoaei, a fost reincadrat inspector guvernamental si a primit atributii la Institutia Prefectului – Judetul Iasi. Astfel  conform deciziei primului-ministru nr. 27/2016, publicata in Monitorul Oficial din 25 ianuarie 2016, Ciprian Iftimoaei, inspector guvernamental in cadrul Secretariatului General al Guvernului, este desemnat sa indeplineasca atributii ce intra in sfera de competenta a Ministerului Afacerilor Interne, Institutia Prefectului - Judetul Iasi.

Fisa de descriere a atributiilor si responsabilitatilor si a modului de raportare a activitatii desfasurate se stabileste prin ordin al ministrului afacerilor interne. Plata drepturilor salariale ale inspectorului guvernamental si a celorlalte drepturi aferente se realizeaza de Secretariatul General al Guvernului, in conditiile legii, pe baza de pontaj si raport lunar de urmarire a indicatorilor punctuali ai activitatii pe care o desfasoara in teritoriu, aprobat de ordonatorul de credite si/sau reprezentantul Ministerului Afacerilor Interne, Institutia Prefectului - Judetul Iasi. Evaluarea anuala se va realiza, in conditiile legii, pe baza raportarilor in urma activitatii desfasurate.

Ciprian Iftimoaei va avea in principal atributii pe situatii de urgenta
Fostul prefect al judetului Vaslui va avea atributii in domeniul managementului situatiilor de urgenta, dar va face si analize, evaluari sociale, demografice, economice, proiecte, comunicare si relatii publice, la solicitarea conducerii Prefecturii Iasi.

„Anterior primirii acestor atributii, am mai fost inspector guvernamental delegat la MAI sa exercit atributii in domeniul managementului situatiilor de urgenta in judetul Timis, in 2009. Atunci am avut biroul in cadrul Cetrului Operational pentru Situatii de Urgenta din cadrul IJSU Timis, aflat la acea data sub comanda generalului Mihai Benga. De asemenea, am mai lucrat ca inspector guvernamental si in judetul Iasi, in perioada 2012-2013, cand am fost delegat sa exercit atributii in sfera de competenta a Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale. Atunci am avut biroul in cadrul AJOFM Iasi si am colaborat cu inca trei servicii deconcentrate ale ministerelor in judetul Iasi. Este vorba despre Casa Judeteana de Pensii Iasi, Inspectoratul Teritorial de Munca Iasi si Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale Iasi. In acest sens, pot sa spun ca am acumulat deja o experienta de cativa ani in functia publica de inspector guvernamental. „declara pentru cotidianul BUNA ZIUA VASLUI,huseanul Ciprian Iftimoaei

Fostul prefect de Vaslui inca „in carti” pentru a ocupa functia similara, de prefect al judetului Iasi
La inceputul anului, mai exact pe data de 4 inuarie 2016, functia publica de prefect al judetului Iasi a devenit vacanta ca urmare a cererii domnului Dan Carlan, detasat temporar pe functia publica de prefect, de a reveni in Ministerul Energiei. Din acel moment, au inceput speculatiile cu privire la anumite persoane care ar putea exercita functia de prefect al judetului Iasi, printre numele vehiculate fiind si cel al inspectorului guvernamental Ciprian Iftimoaei.

„Momentan sunt inalt functionar public, exercit functia de inspector guvernamental, iar Guvernul poate decide oricand sa-mi aplice mobilitatea in alte functii vacante corespunzatoare categoriei inaltilor functionari publici. Evident, pot fi oricand o varianta de lucru pentru functia de prefect al judetului Iasi. Am peste 15 ani de experienta in administratia publica, sunt absovent de INA, am si experienta de prefect al judetului Vaslui, am lucrat in Iasi aproximativ 6 ani de zile ca functionar public la Directia Judeteana de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, ca inspector guvernamental. Asa cum stiti, numirea pe functia de prefect se face de catre primul-ministru, la propunerea ministrului de interne. Este dreptul domnului prim-ministru Dacian Ciolos sa-si numeasca reprezentantii in teritoriu. Pana una-alta, eu imi vad de atributiile mele de inspector guvernamental, nu-i treaba mea sa comentez pe marginea acestui subiect.”.completeaza Iftimoaei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

lasaneeeeeeeeeee  | #4235
lasaneeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2020 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0972 (s) | 24 queries | Mysql time :0.015900 (s)