vineri, 19 aprilie, 2024

Fostul presedinte CJ BRASOV,arestat preventiv

Distribuie:

Publicat:

Curtea de Apel Brasov a admis marti cererea DNA de arestare preventiva a fostului presedinte al Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu.

Decizia Curtii de Apel este arest preventiv pentru urmatoarele 25 de zile, a declarat pentru AGERPRES purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Brasov, judecatorul Razvan Dicu.

Saptamana trecuta Tribunalul Brasov a decis ca Aristotel Cancescu sa fie plasat in arest la domiciliu pentru 30 de zile. DNA a facut recurs imediat, iar cererea s-a judecat marti la Curtea de Apel Brasov.

Procurorii DNA l-au retinut miercuri pe Aristotel Cancescu, fost presedinte al Consiliului Judetean Brasov si presedinte al filialei judetene a unui partid politic, pentru mai multe fapte de luare de mita in legatura cu campania electorala din 2012.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis AGERPRES, Aristotel Cancescu este acuzat de procurori si de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit in forma continuata.

“In contextul campaniei electorale din 2012, inculpatul Cancescu, in calitate de presedinte al filialei judetene a unui partid politic, a pretins de la trei persoane bani si alte foloase, constand in suma totala de 105.000 lei si angajarea unor anumite persoane in cadrul Agentiei Judetene de Dezvoltare Durabila, pentru ca in schimb sa ii puna pe cei trei pe pozitii sigur eligibile pe lista de candidati pentru CJ Brasov”, sustin procurorii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img