marți, 23 aprilie, 2024

Fostul rege spaniol Juan Carlos va merge în vizită în Spania pentru prima oară în aproape doi ani

Distribuie:

Publicat:

Fostul rege spaniol Juan Carlos, aflat în exil în Emiratele Arabe Unite din august 2020, va merge în vizită în Spania pentru prima oară în aproape doi ani, a declarat un oficial spaniol, relatează dpa şi Reuters.

"Regele (fostul rege Juan Carlos) va fi aici în acest weekend. După aproape doi ani departe de noi, aceasta va fi o ocazie pentru a-i arăta afecţiunea pe care o simţim pentru el", a declarat marţi primarul oraşului-port Sanxenxo din Galicia, Telmo Martin, pentru postul TVE.

În urma scandalurilor şi dezvăluirilor despre viaţa sa fastuoasă, regele Juan Carlos, figura centrală a tranziţiei democratice din Spania după moartea dictatorului Francisco Franco în 1975, a fost constrâns să abdice în 2014 în favoarea fiului său Felipe al VI-lea.

Juan Carlos, în vârstă de 84 de ani, este suspectat că a concentrat o avere ocultă în străinătate, în special graţie relaţiilor sale apropiate cu monarhiile din zona Golfului. În pofida închiderii anchetelor judiciare care l-au vizat în Spania, Juan Carlos a ales să rămână la Abu Dhabi, unde s-a refugiat, potrivit Agerpres.ro.

Fostul monarh va vizita Sanxenxo, în nordul regiunii Galicia, la sfârşitul acestei săptămâni pentru a participa la o regată (competiţie sportivă nautică).

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img