vineri, 29 martie, 2024

Fotbalistul spaniol David Silva va avea statuie langa stadionul Manchester City

Distribuie:

Publicat:

Fotbalistul spaniol David Silva, care a jucat sâmbătă ultimul său meci la Manchester City, va avea statuie lângă stadionul echipei engleze, Etihad Stadium, a anunţat luni preşedintele acestei grupări, Khaldoon Al Mubarak, citat de BBC, potrivit Agerpres.

Înfrângerea cu Olympique Lyon (1-3) în sferturile de finală ale Ligii Campionilor a fost ultima partidă la City pentru mijlocaşul de 34 de ani, venit de la Valencia în 2010. Spaniolul a avut 436 de apariţii la City, cu care a câştigat 14 trofee: de patru ori campionatul Angliei (2012, 2014, 2018, 2019), de două ori Cupa Angliei, de cinci ori Cupa Ligii engleze şi de trei ori Supercupa Angliei.

"David este un jucător transformaţional, un lider calm care i-a inspirat pe toţi cei din jurul său", a afirmat Khaldoon Al Mubarak. "Statuia lui David va fi o amintire de durată a momentelor minunate pe care ni le-a dăruit, nu doar ca un fotbalist incredibil, dar şi ca un ambasador care a fost o sursă de inspiraţie, ce a reprezentat tot timpul acest club cu multă demnitate", a adăugat oficialul.

Statuia va fi dezvelită în 2021, alături de un alt tribut, dedicat fostului căpitan al lui City, belgianul Vincent Kompany, care s-a despărţit luni de echipa engleză, iar luni a anunţat că pune capăt carierei de jucător.

Silva este şi fotbalistul cu cele mai multe prezenţe pentru City în cupele europene, cu 70 de meciuri în Liga Campionilor.

Campion mondial în 2010 şi european în 2008 şi 2012 cu La Roja, fostul internaţional spaniol nu a anunţat încă unde va juca în sezonul următor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img