vineri, 29 martie, 2024

FOTO- Ambasadorul Belarus, a două oară la Vaslui

Distribuie:

Publicat:

Excelența Sa, Andrei Grinkevich, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Belarus în România a fost prezent astăzi, în Vaslui, la invitația președintelui CJ, Dumitru BUZATU, unde a avut o întâlnire cu reprezentanții județului, ai autoritîții locale vasluiene, dar și cu mediul de afaceri.

În prezența prefectului Eduard-Andrei POPICA și a subprefectului Mircea GOLOGAN, ambasadorul Republicii Belarus și-a prezentat intențiile de a contribui la înfrățirea județului cu o regiune din țara pe care o reprezintă.

”Am observat foarte multe lucruri frumoase aici, în Vaslui și sunt dispus să inițiez, să asist și să dezvolt relațiile județului cu Belarus, atât din punct de vedere economic, cât și cultural, turistic, în domeniul educației, sănătății. Dacă ar fi să spun câteva cuvinte despre

Republica Belarus, aș spune că reușim să asigurăm, din agricultură, tot necesarul populației. În Belarus producem camioane, autobuze, troleibuze și pot spune că cel puțin zece orașe mari din România folosesc autobuze realizate de noi. Avem o piața internă foarte bună și pentru producția de echipamente de bucătărie, dar și în domeniul IT. Am ținut să detailez toate acestea, pentru că România se află în clasamentul celor 10 țări cu care Belarus întreține cele mai bune relații de schimburi comerciale. Am venit în județul Vaslui pentru a vă propune un acord interregional între județ și o regiune din Republica Belarus. Doresc să inițiem primii pași în acest scop”, a spus Excelența Sa, Andrei Grinkevich.

Prefectul Eduard-Andrei POPICA a precizat că Vasluiul este deschis pentru semnarea diferitor parteneriate, care să ducă la dezvoltarea regiunii.

”Azi am aflat lucruri noi despre Belarus și sunt interesați de orice colaborare cu o regiune din Belarus, mai ales în domeniul agricol, care are o amprentă importantă la nivelul județului. Se pot iniția schimburi comerciale între zonele noastre, concomitent cu atragerea de investitori. Suntem o poartă de intrare în Uniunea Europeană și interesați de o bună colaborare între Vaslui și Belarus”, a spus prefectul Eduard-Andrei POPICA.

Excelența Sa, Andrei Grinkevich, a mai avut o întrevedere cu autoritățile locale din municipiul Huși, a vizitat Episcopia Hușilor și cramele Averești.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img