joi, 28 martie, 2024

FOTO Unde a ‘FUGIT’ Augustin Lazar in plin scandal pe justitie dupa raportul MCV

Distribuie:

Publicat:

O delegaţie condusă de procurorul general Augustin Lazăr a participat, în Italia, la un workshop organizat de UNESCO pe tema combaterii traficului ilicit de bunuri culturale, fiind efectuată şi o vizită la Direcţia Naţională Antimafia şi Antiterorism, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, Augustin Lazăr a participat, în perioada 12 – 15 noiembrie, la invitaţia UNESCO, la workshopul cu tema "Combaterea traficului ilicit de bunuri culturale", organizat la Roma.

Evenimentul se adresează autorităţilor din România şi Republica Moldova şi reprezintă o oportunitate pentru participanţi de a-şi dezvolta cunoştinţele din domenii asociate prevenirii şi combaterii traficului ilicit de bunuri culturale, precum restituirea bunurilor culturale, măsuri de prevenire şi reducerea riscurilor.

În cadrul evenimentului, Augustin Lazăr a susţinut o prezentare pe tema protecţiei patrimoniului cultural din perspectiva expertizei autorităţilor naţionale în acest domeniu.

De asemenea, Lazăr a detaliat aspecte privind legislaţia specifică şi a expus un studiu de caz, facilitând astfel schimbul de bune practici între autorităţile italiene, române şi moldovene.

În cursul zilei de marţi, Augustin Lazăr a avut o întrevedere cu Riccardo Fuzio, procurorul general al Curţii de Casaţie Italiene. Discuţiile au vizat cooperarea judiciară româno-italiană, aspecte referitoare la parchetul european, colaborarea dintre cele două parchete generale, inclusiv în contextul unor evenimente care vor avea loc în perioada când România va prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, precizează sursa citată.

Citește și: Traian Băsescu a EXPLODAT după raportul MCV – Fostul președinte anunță consecințe DEZASTRUOASE

Miercuri, delegaţia română a efectuat o vizită la Direcţia Naţională Antimafia şi Antiterorism, unde s-a întâlnit cu Federico Cafiero de Raho, procurorul naţional antimafia. Temele abordate în cursul întâlnirii au vizat cooperarea româno-italiană în domeniul combaterii criminalităţii organizate, măsurile asiguratorii şi importanţa recuperării bunurilor în cadrul procedurilor penale.

În cadrul întrevederilor cu procurorul general al Curţii de Casaţie Italiene şi cu procurorul naţional antimafia s-a agreat consolidarea cooperării şi organizarea pe viitor a unor întrevederi de lucru între magistraţii italieni şi români.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img