vineri, 26 aprilie, 2024

FOTO/VIDEO: Revolta la Statia de lansare a rachetelor de la Satu Nou

Distribuie:

Publicat:

Nici macar nu se aduna norii cum trebuie si imediat sunt lansate 3-4 rachete. In doar cateva minute , cerul intunecat redevine senin si nici urma de ploaie. Acesta este oful fermierilor din zona statiei de lansare a rachetelor din localitatea vasluiana Satu Nou, comuna Cretesti, la doar cativa kilometrii de municipiul Husi . Acestia suspecteaza ca lansarea acestor rachete a devenit o “afacere” si ca indiferent dacă există amenințare de grindină sau nu, sistemul se pune în acțiune, lăsându-i fără precipitații . Spre exemplu in dupa-amiaza zilei de joi, 11 iunie, de la statia mai sus metionata au fost lansate peste 5 rachete . Acestia banuiesc faptul ca beneficiarul principal al acestor rachete este Constantin Dulute, celebrul patron al Domeniilor Averesti, care detine o imensa suprafata de cultura de vita de vie.

“Am văzut cu toții cum, într-o zi, a început să plouă – era o ploaie curată, și imediat ce a început să picure, s-au lansat rachete si imediat s-a oprit ploaia si au disparut norii.” declara unul dintre cei prezenti astazi la Satu Nou.

De subliniat este că nu este prima dată când fermierii reclamă că în zonele în care ”se sperie” norii, nici ploile nu se mai arată. Deși mai mulți specialiști au ieșit public să infirme ”teoria”, faptul că seceta ”lovește” fix aceste suprafețe agricole, iar fermierii au culturile calamitate an de an, devine o probă greu de contestat!

Nici crescatorii de animale din zona nu sunt prea fericiti, acestia afirma ca sunetul scos de lansarea rachetelor anti-grindina le sperie animalele care o iau la fuga.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img