News Flash:

Franta - Alain Juppé accepta sa faca pare din Consiliul Constitutional

14 Februarie 2019
1151 Vizualizari | 0 Comentarii
media 149397183270045900

Primarul oraşului Bordeaux Alain Juppé a anunţat miercuri că a acceptat propunerea preşedintelui Adunării Naţionale Richard Ferrand de a face parte din Consiliul Constituţional, relatează AFP.

”Am hotărât, acum mai multe luni, să nu candidez în alegerile municipale din martie 2020. Contam să anunţ această decizie la o zi după alegerile europene, la sfârşitul lui mai. Nominalizarea mea va răsturna acest calendar”, a scris el într-un comunicat.

”Cu o profundă emoţie, mă pregătesc să-mi părăsesc funcţia de primar şi preşedinte al metropolei Bordeaux, care mi-au procurat atâta bucurie. Le voi prezenta motivele mele locutorilor oraşului într-o conferinţă de presă joi”, a adăugat el.

De peste un an, fostul  premier lăsa să planeze îndoiala asupra voinţei de a candida la un nou mandat în alegerile municipale.

El va rămâne drept primarul care a transformat oraşul Bordeaux, refăcând malurile fluviului Garonne, instalând tramvaiul şi inaugurând La Cité du vin, ceea a făcut din capitala Nouvelle Aquitaine un mare centru turistic.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0843 (s) | 23 queries | Mysql time :0.031299 (s)