vineri, 26 aprilie, 2024

FRANTA are un nou premier

Distribuie:

Publicat:

Ministrul de Interne francez Bernard Cazeneuve a fost desemnat in functia de prim-ministru, a comunicat marti presedintia franceza. Asta dupa ce fostul premier Manuel Valls a demisionat luni si si-a anuntat candidatura la alegerile primare ale stangii in vederea prezidentialelor din 2017.

Bernard Cazeneuve devine prim-ministru pentru ultimele cinci luni ale mandatului presedintelui Francois Hollande.

“Este o personalitate puternica, cu experienta in gestionarea treburilor statului”, a declarat pentru Reuters o sursa din anturajul presedintelui Hollande.

Bernard Cazeneuve, in varsta de 53 de ani, a fost pe rand minstru delegat al Afacerilor Europene (2012 – 2013), ministru delegat al Bugetului (2013 – 2014) si ministru de Interne din 2014. In aceasta functie s-a confruntat cu valul de atentate fara precedent care au lovit Franta.

Modul in care a gestionat aceste crize a fost salutat de fiecare data de Executiv, chiar daca, dupa atentatul de la Nisa, de pe 14 iulie, Opozitia a criticat masurile de securitate necorespunzatoare luate de ziua nationala.

Tot marti, deputatul socialist Bruno Le Roux, liderul grupului socialist din Adunarea Nationala, a fost numit in functia de ministru de Interne al Frantei, functie lasata libera de Bernard Cazeneuve.

Luni seara, Manuel Valls a anuntat ca a luat decizia de a demisiona, in contextul in care va candida pentru functia de presedinte al tarii.

Francois Hollande a decis recent sa nu candideze pentru al doilea mandat prezidential, fiind considerat cel mai nepopular lider din istoria recenta a Frantei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img