joi, 28 martie, 2024

Franta si Germania, impotriva aderarii Romaniei la Schengen

Distribuie:

Publicat:

Franta si Germania au fost tarile care au insistat cel mai mult ca Romania si Bulgaria sa nu adere acum la Schengen. Franta a cerut ca acest subiect sa nu fie introdus pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Justitie si Afaceri Interne din aceasta saptamana.

“Franta a fost cea care a dat tonul si care imediat a convins si Germania sa i se alature in a nu accepta Romania in Spatiul Schengen. Au urmat Olanda si Finlanda. Oricum Olanda isi asumase mai demult aceasta pozitie oficial. In aceste conditii, Romania, dar si Bulgaria au acceptat ca acest punct sa nu fie introdus pe ordinea de zi a sedintei JAI, la sugestia Frantei si Germaniei. Daca se punea pe ordinea de zi aderarea si Romania primea vot negativ, tara noastra ar fi trebuit sa o ia de la zero in ce priveste procedurile tehnice, iar asta ar mai fi durat inca cel putin un an si jumatate de proceduri”, au precizat, marti, sursele citate.

Presedintele Klaus Iohannis si premierul Victor Ponta au avut o discutie si au decis de comun acord sa accepte pentru moment amanarea discutarii subiectului privind aderarea Romaniei la Schengen.

Dupa criza refugiatilor, Spatiul Schengen va trebuit regandit, iar acest lucru va dura cel putin un an si jumatate, chiar doi ani. In aceste conditii, Romania mai are de asteptat pana la reasezarea Zonei Schengen, dupa care si subiectul aderarii tarii noastre urmeaza sa fie reluat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img