joi, 28 martie, 2024

Fructele care contribuie la sanatatea oaselor si te ajuta sa slabesti

Distribuie:

Publicat:

Cand vorbim despre avantajele pe care ti le aduce o alimentatie sanatoasa, ne referim la vitaminele si mineralele naturale, pe care le poti lua in stare pura.

Pe lista cu alimente ideale pentru un stil de viata sanatos se numara si afinele. Beneficiile afinelor sunt numeroase, iar ele contribuie cel mai mult la mentinerea unui organism sanatos si puternic!

Afinele sunt bune si la gust, dar si pentru sanatatea organismului. Fie ca alegi sa le consumi crude, in timp ce te uiti la serialul tau preferat, sau sa le amesteci intr-un smoothie, pentru un plus de energie, afinele iti vor aduce numai beneficii.

Fructele bogate in nutrienti si vitamine te vor ajuta sa iti mentii organismul sanatos, sa ai un regim echilibrat si mai ales sa te bucuri de gustul lor bun, atunci cand sunt proaspete, potrivit andreearaicu.ro.

Iata cateva dintre beneficiile afinelor, potrivit Organicfacts.net, de care ar trebui sa tii cont atunci cand vrei sa adopti un stil de viata sanatos:

Afinele contribuie la intarirea oaselor

Cred ca oricine isi doreste un organism sanatos, oase puternice si o stare de bine. Mai mult decat atat, daca vrei sa te bucuri de miscare si de o viata activa tot timpul, ar fi indicat sa ai mai multa grija de tine. Afinele, fiind fructe bogate in calciu, fier, magneziu, zinc si vitamina K, te ajuta sa iti imbunatatesti sanatatea sistemului osos. Comabinatia naturala de vitamine te va ajuta sa ai oase mai tari si mai puternice.

Beneficiile afinelor si diabetul

Persoanele care au diabet au si un regim alimentar strict, iar fructele bogate in zahar nu sunt pe lista lor cu alimente permise. Insa afinele sunt fructe cu un continut mare de fibre, fiind astfel esentiale in alimentatia persoanelor cu diabet. Sucul de afine sau extractul acestuia joaca un rol important in imbunatatirea nivelui si a sensibilitatii insulinei.

Afinele si efectele asupra sanatatii inimii

Continutul bogat de potasiu, vitamina B6 si vitamina C transforma afinele in fructe benefice pentru sanatatea inimii. Aceste ingrediente previn ateroscleroza si atacurile de inima. Mai mult decat atat, fibrele din afine reduc colesterolul.

Beneficiile afinelor si scaderea in greutate

Fibrele pe care le contin afinele ajuta la imbunatatirea digestiei si la pierderea in greutate. Atunci cand iti doresti sa pierzi in greutate si urmezi un anumit regim alimentar, te poti confrunta cu o stare constanta de foame. Insa afinele au un continut mare de apa si iti confera o stare de satietate, fiind potrivite pentru o gustare. Inca un avantaj? O cana de afine contine 15 grame de carbohidrati si doar 84 de calorii.

Antioxidantii din afine si lupta lor impotriva radicalilor liberi

In fiecare zi, fie prin aplicarea de SPF sau prin alimentatie, incercam sa ne ferim de radicalii liberi, ce cauzeaza numeroase afectiuni ale pielii. Afinele au un continut important de antioxidanti, ce mentin lupta organismului cu radicalii liberi. Asa ca, daca iti doresti un organism sanatos si un ten perfect, ai inca un motiv in plus sa introduci afinele in alimentatia ta!

Beneficiile afinelor asupra imunitatii

Antioxidantii din afine nu au efect doar asupra radicalilor liberi. Ei iti ajuta organismul si atunci cand vine vorba de imunitate. Acestia iti mentin imunitatea ridicata si contribuie la formarea unui organism sanatos, dispus sa lupte in fata racelilor sau a diferitelor infectii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img