vineri, 29 martie, 2024

Fructele care nu trebuie sa-ti lipseasca din dieta zilnica: Previn afectiunile cardiovasculare si stimuleaza memoria

Distribuie:

Publicat:

Dulci și aromate, afinele îți protejează silueta și sănătatea. Afinele fac deliciul tuturor și pot fi folosite într-o varietate de rețete. Dar te-ai gândit că beneficiile pe care le obții pot fi diferite în funcție de proveniența fructelor? Atât aroma, cât și conținutul de vitamine pot varia considerabil și aceeași cantitate consumată de afine te poate face să te simți mai bine sau poate avea un efect neutru, dacă nu selectezi cu atenție sursa lor.

Poate că nu sunt un ingredient nou și ți se pare că ai putea să încerci alte variante exotice, însă conținutul de nutrienți al afinelor ar trebui să le transforme într-un ingredient central din rețetele tale.

Cum recunoști afinele sălbatice?

Când vrei să cumperi afine sălbatice trebuie să fii atentă la câteva lucruri. Mărimea este primul indiciu. Dacă afinele la care te uiți sunt mari, aproape cât o boabă de strugure, sunt afine de cultură. Afinele sălbatice sunt mai mici, aproximativ de mărimea unei stafide.
De asemenea, au o aromă foarte intensă, deci, dacă poți gusta înainte, îți vei da seama care sunt afinele pe care le cauți. Ca regulă generală nu vei găsi afine sălbatice la supermarket, alături de alte produse importate.

Care sunt avantajele afinelor sălbatice

Afinele sălbatice conțin o cantitate mai ridicată de antioxidanți decât cele tradiționale, de cultură.

Iată de ce ar trebui să le alegi de fiecare dată când ai ocazia:

1. Previn afecțiunile cardiovasculare

Consumul zilnic de afine îți protejează inima, stimulează circulația sângelui, reduce nivelul colesterolului și al trigliceridelor. De asemenea, elimină grăsimea din zona abdomenului, primul indiciu al unui risc crescut de afecțiuni cardiovasculare. Savurează 100g de afine în fiecare dimineață pe stomacul gol, urmate de un mic dejun sănătos după 30 de minute, recomandă eva.ro.

2. Reduc riscul apariției cancerului de colon

Compusul din afine numit pterostilben suprimă dezvoltarea tumorilor maligne la nivelul colonului. Specialiștii îți recomandă să consumi afinele în locul desertului, la cină, pentru a te bucura de protecția oferită de micuțele fructe toată noaptea, când digestia este mai lentă.

Sursa:exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img