miercuri, 24 aprilie, 2024

Fructele și legumele pe care trebuie să le consumi în această vară: Scad colesterolul și îmbunătățesc tensiunea arterială

Distribuie:

Publicat:

Vara este o perioadă plină de tentații calorice, dacă te gândești la picnicuri, grătare și concerte în aer liber. Ce fructe și legume de vară e bine să mănânci dacă tinzi să ai colesterolul mărit?

Deși pentru unele persoane vara este un prilej bun de a reveni în formă sau de a avea mai multă grijă de sănătate, prin consumul de multe salate și fructe, pentru alte persoane, acest anotimp vine la pachet cu multe alegeri mai puțin sănătoase când vine vorba de băuturi și alimente.

Ce e bine să știi despre colesterol?

Colesterolul mărit reprezintă unul dintre factorii de risc cunoscuți pentru dezvoltarea bolilor de inimă și, de asemenea, este un factor de risc pentru accidentul vascular cerebral, așa că trebuie să îl ții sub control. Inițial, se recomandă reducerea consumului de grăsimi săturate (care se găsesc în carnea grasă, smântână, unt etc.) și evitarea alimentelor ultraprocesate, cum ar fi crenvurștii, salamurile, chipsurile, biscuiții, înlocuindu-le cu fructe și legume de sezon.

Și unele suplimente pot ajuta la scăderea colesterolului rău LDL, cum ar fi cele cu drojdie de Orez roșu, care furnizează monacolină K. Studiile indică faptul că 10 mg de monacolină K pe zi ajută la menținerea unui nivel sănătos al colesterolului. Dacă nivelul colesterolului nu scade doar cu modificările alimentare și cu introducerea unui program de mișcare regulat, medicul poate recomanda și anumite medicamente pentru a regla valorile.

Deocamdată, însă, iată ce fructe și legume să consumi cu precădere pentru a contribui la reglarea nivelului colesterolului.

Fructele de vară care reduc nivelul colesterolului

Un număr mare de fructe te ajută să scazi nivelul de colesterol din sânge, iar unele dintre aceste fructe au și alte beneficii la capitolul sănătate, cum ar fi susținerea sănătății inimii și contribuția la menținerea hidratării interne. Printre aceste fructe se numără:

Caisele

Substanțele nutritive și fibrele din caise pot ajuta la protejarea inimii, iar în același timp ajută la scăderea colesterolului. Conținutul foarte mare de betacaroten din caise le face să fie considerate alimente importante pentru menținerea sănătății inimii, potrivit doc.ro. Betacarotenul ajută la protejarea colesterolului împotriva oxidării, iar acest aspect poate contribui la prevenirea deteriorării arterelor.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img