vineri, 29 martie, 2024

Fructul care conține multe grăsimi: Scade colesterolul și ajută la absorbția substanțelor nutritive

Distribuie:

Publicat:

Avocado este un fruct unic și, în vreme ce majoritatea fructelor conțin în principal carbohidrați, acesta are un conținut ridicat de grăsimi sănătoase. Descoperă beneficiile acestui fruct gustos, pe care îl poți folosi foarte simplu în meniul tău obișnuit și de ce e bine să incluzi avocado mai des în alimentație.

Avocado, un fruct controversat

Avocadoul este un fruct controversat: sunt unele persoane care îl adoră și altele care nu îi apreciază deloc gustul sau textura, sunt unele persoane care îl folosesc în preparate dulci și altele care nu și-l pot închipui decât alături de sare și lămâie. Oricare ar fi cazul tău, îți propunem să afli ce beneficii are avocadoul pentru sănătate și să încerci măcar una dintre rețetele cu avocado!

Beneficii avocado

Iată ce beneficii are consumul de avocado și de ce să-i faci loc în meniul tău:

Conține mai mult potasiu decât bananele

Potasiul este o substanță nutritivă benefică pentru celulele din organism și are multe funcții importante. Comparativ cu alte fructe, avocadoul este bogat în potasiu, iar o porție de 100 de grame de avocado conține 14% din doza zilnică recomandată de potasiu, comparativ cu 10% din doza zilnică recomandată, cât conțin bananele, de exemplu, potrivit doc.ro.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img