vineri, 29 martie, 2024

Fructul care inlocuieste suplimentele cu vitamine

Distribuie:

Publicat:

V-ati întrebat ce efecte poate avea consumul de curmale asupra starii de sanatate? Probabil nu. Curmalele nu sunt foarte populare si de aceea putina lume cunoaste beneficiile acestor fructe micute. Potrivit www.healthyfoodhouse.com, daca veti manca în fiecare zi trei curmale veti putea confirma aceste proprietati:

Curmalele sunt bogate în nutrienti
Primul lucru pe care îl veti observa este ca au o multime de beneficii nutritionale. Nu veti mai fi nevoit sa luati suplimente pentru ca aceste fructe contin cupru, potasiu, fibre, mangan, vitamina B6 si magneziu.

Curmalele – beneficii pentru sanatate

Curmalele îmbunatatesc functionarea sistemului digestiv
Curmalele sunt minunate pentru sanatatea intestinala. Daca va confruntati cu constipatia, balonarea si alte probleme ale tranzitului, aceste fructe pot fi de ajutor. Fibrele pe care le contin reduc riscul cancerului de colon.

Curmalele, utilizate ca analgezice si antiinflamatoare
Continand atat de mult magneziu – care este antiinflamator – curmalele amelioreaza durerile. Studiile au demonstrat ca magneziul continut reduce inflamatia arteriala si diminueaza riscul de a dezvolta anumite boli de inima.

Curmale pentru o sarcina usoara
Un studiu condus la UST a demonstrat beneficiile curmalelor asupra starii de sanatate în timpul sarcinii. La cercetare au participat 69 de femei însarcinate si concluzia a fost ca cele care au consumat curmale au avut o nastere mai usoara. Curmalele sunt de ajutor si în procesul de slabire de dupa nastere.

Curmalele reduc tensiunea arteriala si riscul de atac cerebral
Magneziul din curmale este un remediu util în cazurile de hipertensiune. Desi multa lume apeleaza la medicamente, fructele de pe piata sunt mult mai eficiente si nu au efecte secundare. Potasiul are acelasi efect, îmbunatatind totodata functionarea inimii.
Mai mult decat atat, sapte studii au concluziat ca magneziul reduce riscul unui atac cerebral cu pana la 10% pentru fiecare 100 mg de magneziu ingerate zilnic.

Curmalele stimuleaza activitatea cerebrala
Curmalele contin vitamina B6 care ajuta creierul sa functioneze mai bine. Asta înseamna ca veti putea concentra mai bine si va veti aminti mai bine informatiile asimilate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img