vineri, 29 martie, 2024

Fructul care nu trebuie sa-ti lipseasca din sezonul rece

Distribuie:

Publicat:

Rodia este un super-fruct care se distinge prin numeroase substante nutritive. Se spune ca “marul” binelui si raului din care ar fi muscat Adama si Eva in gradina Edenului ar fi fost o rodie.

Sucul de rodii este mult mai bogat in antioxidanti decat alte sucuri de fructe. De pilda, o singura ceasca pe zi poate ajuta la combaterea radicalilor liberi din oxidarea colesterolului “rau” LDL. Totodata, consumul constant de rodie impiedica depunerea colesterolului pe peretii vaselor de sange.

Un pahar de suc de rodie poate imbunatati fluxul de sange catre inima la persoanele care sufera de ischemie miocardica – o afectiune grava in care oxigenul ce ajunge la inima este redus din cauza arterelor infundate.

Gratie continutului sau ridicat de vitamina C (o singura rodie acopera pana la 30-40% din doza zilnica de vitamina C recomandata), rodia contribuie la intarirea sistemului imunitar. In plus, are un continut bogat de calciu, potasiu si fier. Semintele de rodie constituie si ele o importanta sursa de fibre.

Sucul de rodie sau bobitele de rodie mancate ca atare aduc beneficii sanatatii, prin mentinerea tensiunii arteriale la cote normale, lupta impotriva cancerului de prostata, a osteoartritei si a hemoroizilor.

Rodia reprezinta si o excelenta sursa de acid folic, deosebit de important pentru femeile de varsta fertila. Studiile au mai indicat ca sucul de rodii protejeaza ficatul si ajuta la regenerea lui.

De asemenea, potrivit cercetatorilor, o doza zilnica de rodie ar putea incetini procesul de imbatranire al ADN-ului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img