joi, 18 aprilie, 2024

Fructul care reglează tensiunea arterială și te ajută să slăbești: Este bogat în potasiu și crește senzația de sațietate

Distribuie:

Publicat:

Zmeura este un fruct care se caracterizează prin faptul că este bogat în diverși compuși bioactivi, precum antocianine, quercetina, vitamina C și elagitanine, care ajută la prevenirea diferitelor boli cronice precum diabetul, obezitatea, problemele cardiace și cancerul.

Aceste beneficii se datorează faptului că acești compuși acționează ca antioxidanți în organism, luptă împotriva formării radicalilor liberi și ajutând celulele să lupte și să se recupereze de stresul oxidativ.

Zmeura este bogata si in fibre, vitamine si minerale, putand fi consumata in forma sa naturala, deshidratata sau congelata. În plus, cu frunzele plantei de zmeură, se poate prepara și un ceai care oferă diverse proprietăți medicinale.

Consumul regulat de zmeură poate oferi diverse beneficii pentru sănătate, acestea sunt:

1. Are grijă de inima ta

Zmeura este bogata in polifenoli, compusi cu proprietati antioxidante si antiinflamatorii, care ajuta la scaderea colesterolului „rau” LDL.

Acest lucru previne formarea plăcilor de ateroscleroză și, la rândul său, apariția unor boli de inimă precum ateroscleroza, infarcturile, tromboza sau accidentul cerebrovascular (ACV), potrivit doctorulzilei.ro.

COntinuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img