marți, 23 aprilie, 2024

Fructul care scade colesterolul, întărește imunitatea și menține sănătatea inimii: Are și contraindicații

Distribuie:

Publicat:

Bogaţi în vitamine, dar mai ales în zahăr, strugurii trebuie consumaţi cu moderaţie. Aromaţi şi apetisanţi, aceştia sunt recomandaţi doar anumitor persoane.

Excesul de struguri poate duce la îngrăşare; de aceea se recomandă consumul ponderat al acestor fructe. Cura de struguri, dacă nu este făcută conform indicaţiilor, poate avea un efect nedorit asupra intestinelor, provocând constipatie, potrivit adevarul.ro. Bolile în care este strict contraindicată cura de struguri sunt: diabetul, afecţiunile renale grave, hipertensiunea, retenţia de apă în ţesuturi, colita de fermentaţie. Medicii atenţionează că nici mustul nu trebuie băut în cantităţi mari şi îl interzic anumitor categorii de bolnavi.

„Cantitatea de zahăr pe care o conţin strugurii este una foarte mare, ceea ce face din must o băutură încărcată de calorii”, spune nutriţionistul Corina Zugravu, care nu îl recomandă nici celor care au planuri să mai dea jos din kilogramele în plus. “Din must sunt scoşi sâmburii şi coaja, cele mai bune pentru sănătate. Apoi, încărcătura glicemică e mai mică în struguri decât în must, strugurii sunt integrali”.

Sucul obţinut din struguri roşii nu se recomandă nici celor care suferă de anemie, pentru că are în compoziţie chimicale care scad nivelul de fier din corp.

COntinuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img