vineri, 29 martie, 2024

Fructul care te ajuta mult sa slabesti

Distribuie:

Publicat:

Cu totii ne-am dori sa gasim remediul minune care sa ne ajute sa scapam de colacii inestetici de pe burta sau grasimea de pe coapse. Alaturi de schimbarea stilului de viata, unul dintre cei mai noi adjuvanti in lupta cu kilogramele in plus este extractul de Garcinia cambogia. Principiile active ale acestui fruct tropical “franeaza” pofta de mancare si reduc depozitele grasimilor in organism. Garcinia cambogia (cunoscuta si ca fructe de Asam, Garcinia gummi-gutta, Malabar tamarind) reprezinta fructul speciei cu acelasi nume, originara din regiunea indoneziana. Aceasta este cultivata in special in India, fiind utilizata intens in alimentatie. Fructele se remarca prin culoarea verde-galbui, au dimensiuni reduse si un gust dulce-acrisor specific.

In medicina ayurvedica fructele de Garcinia sunt folosite drept “activatori digestivi” in indigestii sau a digestiei intarziate. Traditional, acestea fac parte din compozitia unor mancaruri specifice precum curry, dar sunt folosite si pentru acrirea mancarii. Fructele de Garcinia cambogia sunt bogate in acizi hidroxilici si anume de: acidul tartric, acidul citric si acidul hidroxicitric (HCA). Conform literaturii de specialitate, HCA inhiba o serie de enzime metabolice cu rol in sinteza acizilor grasi.1,2 Deasemenea, HCA reduce activitatea unor fermenti digestivi, rezultand astfel o scadere a metabolismului glucidic. Altfel spus, Garcinia cambogia incetineste procesul formarii grasimilor ca atare dar si convertirea glucidelor (dulciuri, fainoase) in grasimi.

Cercetarile recente asupra activitatii fructelor de Garcinia cambogia au subliniat contributia sa atat asupra metabolismului lipidic cat si asupra nivelului unor neurotransmitatori precum serotonina, cu rol important in reglarea apetitului. Un studiu publicat in 2014 in Statele Unite confirma cresterea nivelului de serotonina cu 40% in cazul suplimentarii alimentare cu extract activ de Garcinia cambogia, reducandu-se astfel consumul alimentelor pe fond de stres psihic. Un alt studiu a determinat efectul hipolipemiant prin intermediul scaderii triglideridelor, contribuind astfel la reducerea riscurilor asociate excesului de greutate. Efectul benefic al fructelor de Garcinia poate fi potentat si de catre alti nutrienti cu profil asemanator, precum cromul, calciul, L-carnitina si coenzima Q10.

Garcinia cambogia si-a capatat o anumita notorietate, piata produselor naturale fiind invadata de o multitudine de produse cu acest ingredient. Insa, pentru obtinerea rezultatelor este recomandat sa se consume intre 300-1000 mg de 3 ori pe zi, in functie de nevoile consumatorului. Alegerea unui produs pe baza de Garcinia cambogia trebuie facuta punand accent pe calitatea ingredientului activ, si anume pe standardizarea acestuia. Standardizarea presupune mentionarea cantitatii exacte de substanta activa (HCA), beneficiu extrem de util in dozarea corecta. Alegerea unui produs standardizat cu cel putin 50% HCA presupune o suplimentare optima si incurajeaza obtinerea unor rezultate benefice la administrarea de Garcinia cambogia.

Datorita mecanismelor sale, fructele de Garcinia cambogia au castigat teren in fata altor fitoextracte asociate curelor de slabire. Prin reducerea sintezei si absorbtiei grasimilor, reducerea acumularii acestora si reglarea neurotransmitatorilor implicati in formarea senzatiei de foame, Garcinia cambogia reprezinta un adjuvant ideal in mentinerea indicelui de masa corporala in intervale normale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img