vineri, 19 aprilie, 2024

Frumusetea sta in coji de fructe

Distribuie:

Publicat:

Majoritatea dintre noi curatam legumele si fructele de coaja si nu suntem constienti de mutitudinea vitaminelor, acizilor si mineralelor care dispar din ansamblul general al fructului sau legumei respective.

Cojile de portocala, avocado, mar, gutuie, banana, castraveti, grapefruit, lamai etc . contin multe vitamine si de acum inainte in loc sa le aruncati folositi-le masandu-va pielea fetei cu partea interioara a cojilor respective.

In prealabil sa va spalati fata cu apa calduta ca sa pregatiti tenul pentru o mai buna absorbtie a substantelor nutritive continute de cojile respective.

In alta ordine de idei, puteti sa mai folositi cojile de gutuie si mar ca sa faceti ceai.

Cojile taiate in bucatele foarte mici se lasa la uscat pe o foaie de ziar si, dupa uscare, se depoziteaza in pungi de hartie si se tin la loc racaros. Ceaiul de gutuie se foloseste ca atare ,la cel de mar se mai poate adauga cate o bucata de coaja de scortisoara. Acest ceai este bun si pentru raceli si sa-l bei ca atare de placere!

Cojile de portocale sau /si lamaie se pot usca si ele si pot fi folosite in diverse preparate culinare!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img