marți, 16 aprilie, 2024

Frunzele de vita de vie, alegerea perfecta pentru persoanele care sufera de varice si nu numai

Distribuie:

Publicat:

Frunzele de vita de vie sunt foarte bogate in nutrienti, inclusiv vitaminele A, C, E, K si o multime de vitamine din complexul de B-uri, calciu, magneziu, cupru, mangan, fier si fibre. In plus, frunzele de vita de vie nu contin grasimi si au un continut foarte redus de sodiu si de zahar.

• Frunzele de vita de vie sunt alegerea perfecta pentru persoanele care sufera de insuficienta venoasa cronica, o afectiune care provoaca edemul si umflarea picioarelor, deoarece sangele lor nu se intoarce la inima in mod corespunzator. Frunzele de vita de vie ii poate ajuta pe cei care sufera de aceasta afectiune sa scape de edem si de durerea asociata cu aceasta afectiune.

• Frunzele de vita de vie sunt minunate pentru orice persoana care sufera de diabet, deoarece au un indice glicemic foarte scazut, nu contin zahar si nu in ultimul rand datorita capacitatii lor de a reduce nivelul glicemiei din sange. Cinci frunze de strguri contin doar 14 calorii!

• Frunzele de vita de vie sunt un bun agent anti-inflamator si contribuie la tratarea inflamarilor cronice care cazueaza afectiuni cardiovasculare, cancer si alte afectiuni periculoase.

• Frunzele de vita de vie contin sintaza stilben, o enzima care sprijina producerea de resveratrol la nivelul organismului. De asemenea, frunzele de vita de vie contin resveratrol.

• Frunzele de vita de vie contin o cantitate mare de acizi grasi esentiali Omega3 si Omega6. Alimentele care contin acest tip de acizi grasi contribuie la prevenirea unui numar foarte mare de afectiuni, precum: afectiunile cardiovasculare, accidentele cardiovasculare cerebrale, artrita, depresie, cancer de prostata, de san si de colon.

• Frunzele de vita de vie contin o cantitate foarte mare de antioxidanti care contribuie  la incetinirea procesului de imbatranire si care pot preveni aparitia afectiunilor cardiovasculare si a cancerului.

• Frunzelele de vita de vie ofera beneficii uimitoare pielii datorita continutului mare de vitamina E, polifenoli, asemenea ceaiului verde, si datorita continutului  celorlalte elemente nutritive pe care il contin contribuie la intarzierea procesului natural de imbatranire a pielii. Frunzele de vita de vie pot fi facute pasta, la care poate fi adaugata un pic de suc de struguri si miere. Aceasta masca, intinsa pe tenul tau iti va oferi o piele stralucitoare.

• Frunzele de vita de vie au fost utilizate la prepararea de ceai, cu scopul de a trata durerile de cap, diareea, artrita, febra si durerile de cap. De asemenea, infuzia de frunze de vita de vie poate tine sub control pofta de mancare. In scopuri cosmetice, infuzia este recomandata pentru atenuarea cearcanelor si a acneei. In incheiere, ar fi pacat sa nu amintim de delicioasele sarmale in foi de vita de vie.

sursa: e-dimineata.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img