vineri, 19 aprilie, 2024

Fuga Alinei Bica si Elenei Udrea in Costa Rica a pornit un scandal monstru la MAE. Ambasadorul Romaniei a fost demis

Distribuie:

Publicat:

Elena Udrea si Alina Bica, doua dintre cele mai puternice femei in regimul Traian Basescu, au fugit din Romania! Au ajuns in Costa Rica, unde fostul ministru a cerut, deja, regim de refugiat politic. Ambele au condamnari, in prima instanta, cu executare, iar in cazul lui Udrea o eventuala condamnare definitiva nu ar putea fi pusa in aplicare tocmai din cauza ca ar fi primit statutul de refugiat.

MAE a avut, zilele trecute, o prima reactie in acest caz si a spus ca ambasada Romaniei care avea in jurisdictie si Costa Rica nu a fost instiintata de autoritatile statului din America Centrala ca Udrea ar fi primit statutul de refugiat. Insa, scandalul a atins pragul maxim in MAE, astfel ca a fost decisa demiterea ambasadorului, iar Klaus Iohannis a semnat decretul rechemarii.

”Decret privind rechemarea domnului Ion Vilcu din calitatea de ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Statele Unite Mexicane, Republica Nicaragua, Republica El Salvador, Republica Costa Rica, Republica Guatemala si in Republica Honduras.”, se arata in decretul semnat de presedinte.

 

Avocatul Elenei Udrea a anuntat vineri la ICCJ ca Elena Udrea a primit statutul de refugiat politic in Costa Rica, informeaza Antena3. Anuntul a fost facut in cadrul procesului in care se judeca dosarul „Gala Bute”.

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie urmeaza sa dezbata vineri ultimul termen in dosarul "Gala Bute", in care Elena Udrea a fost condamnata in prima instanta la sase ani de inchisoare pentru luare de mita si abuz in serviciu. Inainte de pledoariile finale ale avocatilor si procurorului de sedinta, in sala de judecata ar urma sa fie audiati Rudel Obreja, Tudor Breazu, precum si omul de afaceri Adrian Gardean, ultimul fiind martor-denuntator in dosar. Elena Udrea se afla in prezent in Costa Rica iar la termenul anterior a anuntat prin avocatii sai ca doreste sa dea o declaratie in cadrul procesului, insa nu se poate prezenta, deoarece este insarcinata iar medicii i-au recomandat sa nu se deplaseze.

Pe 29 martie 2017, Elena Udrea a fost condamnata la sase ani de inchisoare cu executare in dosarul "Gala Bute" pentru luare de mita si abuz in serviciu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img