marți, 19 martie, 2024

Furnizorul de energie si gaze Restart Energy vrea sa isi majoreze veniturile cu 80% in acest an

Distribuie:

Publicat:

Restart Energy, unul dintre cei mai mari furnizori independenţi de energie electrică şi gaze naturale de pe piaţa locală, targetează ca anul acesta să îşi dubleze numărul de clienţi casnici la 65.000 şi să îşi majoreze veniturile cu peste 80%, până la 220 milioane de lei, potrivit Agerpres.

”Restart Energy, unul dintre cei mai mari furnizori independenţi de energie electrică şi gaze naturale de pe piaţa locală, targetează ca anul acesta să îşi dubleze numărul de clienţi casnici la 65.000 şi să îşi majoreze veniturile cu aproximativ 80%, până la 220 milioane de lei. Creşterea este determinată de liberalizarea pieţei de energie şi de adăugarea de noi linii de business cu valoare adăugată mai mare, precum cea de vânzare de echipamente”, a anunţat compania.

Managementul Restart Energy, o companie înfiinţată în 2015 la Timişoara, vrea ca până la finalul anului să ajungă la 65.000 de clienţi persoane fizice, mai mult cu 35.000 faţă de 2020. De asemenea, pe segmentul de business vizează să ajungă la 7.500 de clienţi, în creştere cu 50% comparativ cu anul trecut.

”Avansul numărului de clienţi, dar şi adăugarea de noi linii de business – precum vânzarea de echipamente – vor duce la o majorare semnificativă a cifrei de afaceri. Astfel, Restart Energy mizează pe venituri de 220 milioane de lei în 2021, mai mult cu 100 de milioane de lei (+83%) faţă de anul trecut”, arată compania.

Conducerea companiei are în plan ca la sfârşitul lui 2021 să atingă un profit net de 24, 2 milioane de lei, comparativ cu aproximativ 13 milioane de lei (estimat) anul trecut.

”De la începutul acestui an, odată cu liberalizarea pieţei de energie, am înregistrat o creştere foarte mare atât în privinţa solicitărilor de oferte cât şi a numărului de clienţi noi. Astfel, observăm că primim zilnic aproximativ o mie de solicitări, iar în jur de 70% dintre cei care se informează despre ofertele noastre ne devin şi clienţi. Ştim că este un efect temporar – de câteva săptămâni – datorat liberalizării pieţei. Însă acest eveniment istoric pentru piaţa românească de energie va schimba felul în care arată întregul domeniu, iar pe noi ne va susţine în îndeplinirea obiectivelor” spune Armand Domuţa, CEO şi fondator Restart Energy.

Compania precizează că, alături de liberalizarea pieţei, un alt factor important în acest an, dar şi în următorii cinci ani, este lansarea unei emisiuni de obligaţiuni verzi.

”Emisiunea de obligaţiuni este de altfel şi cel mai important plan al companiei la început de an. Prin această emisiune, Restart Energy targetează să obţină 3-5 milioane de euro pentru investiţii. Dobânda va fi de aproximativ 8-10%, iar listarea la Bursa de Valori Bucureşti va avea loc în următoarele săptămâni”, mai arată compania.

Plasamentul va fi intermediat de societatea de brokeraj Goldring.

“Emisiunea de obligaţiuni este o primă etapă în executarea strategiei noastre privind numărul de clienţi, integrarea de active de producţie regenerabilă, extinderea regională şi atingerea ţintei de a furniza energie 100% din surse regenerabile. În următorii cinci ani vizăm atingerea unor ţinte ambiţioase, dar realizabile: capacităţi de producere de energie regenerabilă de 500 MW, 300.000 de clienţi retail şi business, o cotă de piaţă de 2,5% la energie electrică şi 1,5% pentru gaze naturale pe un model complet digital. Suma obţinută prin această emisiune de obligaţiuni ne va ajuta să ne atingem aceste obiective”, adaugă Armand Domuţa.

Restart Energy vrea să lanseze anul acesta un plan de achiziţii şi dezvoltare de proiecte de energie regenerabilă cu o capacitate de 500 MW. Proiectele urmează să fie finalizate până la sfârşitul 2025. Conducerea companiei îşi doreşte ca în fiecare an, până în 2025, să achiziţioneze şi să dezvolte 100 MW de proiecte solare, eoliene, biogaz, biomasă şi energie geotermală. Acest plan al Restart Energy va avea nevoie de investiţii de aproximativ 100 de milioane de dolari pe an. În acest sens, de curând Restart Energy a intrat într-un joint venture cu compania de consultanţă şi administrare a fondurilor Interlink Capital Strategies (SUA). Acesta parteneriat va susţine Restart Energy în executarea strategiei de dezvoltare de proiecte de energie verde în valoare de 500 de milioane de dolari în România şi în ţările vecine, concomitent cu extinderea pe piaţă americană.

Pe lângă achiziţia şi dezvoltarea de proiecte de 100 MW anul acesta, conducerea companiei vrea că în 2021 să dubleze volumele furnizate către consumatori atât pentru furnizarea de energie cât şi pentru gaze naturale.

Restart Energy este un furnizor independent de energie electrică şi gaze naturale, cu capital 100% românesc, înfiinţat în 2015 la Timişoara. Restart Energy are peste 30.000 de clienţi persoane fizice şi aproximativ 5.000 de clienţi corporate. Compania are operaţiuni în România şi Şerbia şi, începând cu 2021, intenţionează să se dezvolte pe mai multe pieţe europene, incluzând Germania şi Spania.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img