News Flash:

Furtuna Nicholas ar putea creşte la categoria de uragan, pe măsură ce se apropie de Texas

14 Septembrie 2021
341 Vizualizari | 0 Comentarii
media 150588312404427300

Furtuna Nicholas care se îndreaptă spre Texas ar putea creşte la categoria de uragan, înainte de a mătura coastele statului american, a avertizat luni Centrul Naţional pentru Uragane (NHC) relatează AFP.

Situată la 60 de kilometri de gura fluviului Rio Grande, care marchează graniţa dintre Mexic şi Texas, furtuna Nicholas ar trebui să atingă uscatul în cursul după-amiezii de luni.

Însoţită de vânturi cu viteze de până la 95 km/h, Nicholas riscă să provoace ploi torenţiale. "mai ales în zonele metropolitane puternic urbanizate", avertizează meteorologii americani.

Guvernatorul statului Texas, Greg Abbott, a avertizat locuitorii să ţină cont de recomandările autorităţilor locale.

"Ne aşteptăm la ploi torenţiale luni seră şi marţi. Vă îndemn cu toată seriozitatea să nu plecaţi la drum", a declarat Sylvester Turner, primarul din Houston, metropolă marcată încă de devastatorul uragan Harvey în 2017.

Acest stat din sud-estul ţării este obişnuit cu trecerea furtunilor şi a uraganelor. Însă odată cu încălzirea suprafeţei oceanelor, astfel de fenomene devin tot mai puternice, potrivit oamenilor de ştiinţă, informează Agerpres.ro.

Aceste fenomenele ameninţă cu precădere comunităţi importante din zonele de coastă, afectate tot mai des inundaţii ca urmare a creşterii nivelului oceanelor.

Anul acesta s-au format cinci uragane în bazinul Atlanticului, Elsa, Grace, Henri, Ida şi Larry, dintre care Grace, Ida şi Larry au atins categoria de 3 sau mai mare.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1499 (s) | 34 queries | Mysql time :0.056767 (s)