miercuri, 24 aprilie, 2024

Furtuna tropicală Choi-Wan din Filipine a cauzat opt decese și 15 dispariții

Distribuie:

Publicat:

Bilanţul victimelor provocate de furtuna tropicală Choi-Wan în Filipine a crescut la opt, iar 15 persoane sunt în continuare date dispărute, au informat agenţiile de protecţie civilă şi pentru gestionarea dezastrelor din această ţară, potrivit DPA.

Patru persoane au murit în urma alunecărilor de teren şi a inundaţiilor în provinciile sudice Davao Del Sur, Davao De Oro şi Cotabato de Sud, a declarat agenţia pentru gestionarea dezastrelor, scrie Agerpres.ro.

De asemenea, două persoane şi-au pierdut viaţa după ce au fost lovite de fulger în provinciile Mindoro Occidental şi Mindoro Oriental, a indicat biroul regional de protecţie civilă.

În provincia estică Leyte, o femeie de 51 de ani şi un băiat de 8 ani s-a înecat în urma inundaţiilor, a indicat comisia la nivel de provincie responsabilă pentru gestionarea dezastrelor..

Cele 15 persoane dispărute includeau 12 pescari care au navigat în pofida condiţiilor meteo nefavorabile şi doi băieţi cu vârsta de 2, respectiv, 7 ani care au fost luaţi de viituri în Leyte, a declarat agenţia pentru gestionarea dezastrelor.

Peste 12.000 de persoane au fost strămutate din cauza Choi-Wan şi nevoite să rămână în centrele pentru sinistraţi, a adăugat aceasta.

Însoţită de vânturi care ating la rafală viteza de 90 kilometri/oră, furtuna Choi-Wan se deplasează spre nord-vest cu 25 kilometri/oră şi este aşteptată să slăbească în intensitate înainte de a disipa sâmbătă, a precizat biroul filipinez de meteorologie.

Ţara este lovită în medie de 20 de cicloane tropicale în fiecare an.

Cel mai puternic taifun care a lovit Filipine a fost Haiyan, care a ucis peste 6.300 de persoane şi a strămutat alte peste patru milioane în noiembrie 2013.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img