News Flash:

Gabisor TOFAN - primarul comunei STANILESTI, a fost destituit!

6 Iulie 2015
6736 Vizualizari | 1 Comentarii
Ieri, 1 iulie, Andrei Puica, prefectul de Vaslui, a semnat ordinul de destituire a lui Gabisor Tofan din functia de primar al comunei vasluiene Stanilesti.

Gabisor TOFAN, primarul PNL , a fost gasit incompatibil de catre ANI in anul 2013,c and Agentia Nationala de Integritate descoperea un conflict de interese in cazul primarului mai sus amintit. Primarul din Stanilesti a solicitat in instanta recurs pentru anularea actului administrativ si, dupa doi ani de judecata, acesta a pierdut procesul cu ANI.

In data de 10 iunie 2015, Inalta Curte de Casatie si Justitie a emis o decizie prin care a respins recursul facut de edilul vasluian impotriva sentintei nr 49 din 17 februarie 2015, aceasta decizie fiind definitiva.

 „Am luat act de hotararea instantei si am procedat la destituirea primarului, respectand toti pasii legali. Domnul primar a avut dreptul de a se apara in fata judecatorilor si a pierdut procesul. Nu pot comenta o decizie a instantei. Am discutat cu dumnealui, are posibilitatea sa conteste ordinul de destituire din functie. Eu mi-am facut doar datoria si am respectat legea.”, a declarat prefectul judetului Vaslui, Andrei Puica.

Conform regulamentului in vigoare, functia de primar o va prelua viceprimarul comunei Stanilesti, Costica TOFAN.

Potrivit Agentiei Nationale de Integritate, fostul primar, Gabisor TOFAN, in timpul exercitarii mandatului de primar, a semnat documentatia aferenta operatiunilor de decontare a facturilor emise de catre SC Laguna SRL, firma in cadrul careia detine calitatea de asociat unic, iar Dragos Tofan, fiul acestuia, functia de administrator.  Inspectorii au constatat ca in perioada 5 decembrie 2008 - 15 aprilie 2009, Primaria comunei Stanilesti a efectuat plati in beneficiul SC Laguna SRL, in suma de aproximativ 13.000 lei.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

arian  | #2878
Si acum e inlocuit de unul de-al lui,tot un hot ordinar.Asta e tara in care traim:altii au prea mult si altii deloc.
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1215 (s) | 34 queries | Mysql time :0.016226 (s)