News Flash:

Gabriel Garcia Marquez a fost spitalizat

4 Aprilie 2014
1554 Vizualizari | 0 Comentarii
Renumitul scriitor columbian Gabriel Garcia Marquez, laureatul premiului Nobel pentru literatura pe anul 1982, a fost spitalizat din cauza deshidratarii si a unei infectii urinare pe 31 martie, dar raspunde bine la tratament, a anuntat, joi, ministrul mexican al Sanatatii.

 Scriitorul a fost internat intr-un spital din Ciudad de Mexico si i se administreaza un tratament cu antibiotice, se spune in comunicatul ministrului.

Gabriel Garcia Marquez, in varsta de 87 de ani, jurnalist si scriitor, traieste in Ciudad de Mexico si nu a mai aparut in public in ultimii ani.

Fiul sau, Gonzalo Garcia, a spus ca scriitorul nu a fost internat la terapie intensiva, iar familia este alaturi de el.

 In 2012, fratele scriitorului, Jaime Garcia Marquez, spunea ca acesta sufera de dementa, informatia nefiind confirmata oficial.

Una dintre capodoperele lui Gabriel Garcia Marquez, romanul din 1967 "Un veac de singuratate", incepe cu povestea unei familii care nu mai poate sa il ingrijeasca pe batranul lor bunic, senil.

"Este o boala care afecteaza familia noastra", a precizat atunci Jaime Garcia Marquez.

Nascut pe 6 martie 1927, in localitatea columbiana Aracataca, Gabriel Garcia Marquez locuieste in Mexic de cateva decenii si, slabit din cauza unui cancer, nu a mai scris nimic de la cel mai recent roman al sau, "Memoria de mis putas tristes" ("Povestea tarfelor mele triste"), aparut in 2004.

Gabriel García Marquez a primit premiul Nobel pentru literatura in anul 1982. In nuvelele si romanele sale se reunesc, in mod firesc, fantasticul si realitatile de zi cu zi, scriitorul fiind inclus, de altfel, de multi critici literari in categoria romancierilor realismului fantastic sud-american. Cel mai popular roman al sau este "Un veac de singuratate" (1967), dar foarte cunoscute sunt si "Cronica unei morti anuntate" (1981), "Dragostea in vremea holerei" (1985), "Generalul in labirintul sau" (1989) si "Povestea tarfelor mele triste" (2004). Scriitorul este cunoscut, de asemenea, si pentru faptul ca este un sustinator al ideologiei comuniste.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1216 (s) | 34 queries | Mysql time :0.016306 (s)