News Flash:

Gabriel Les despre intarzierea livrarilor de transportoare blindate 8X8 Piranha 5 catre Armata Romana: 'Vom emite facturile pentru penalizari'

7 Martie 2019
689 Vizualizari | 0 Comentarii
media 148828346272180600

România va percepe penalităţi pentru întârzierile înregistrate la livrările de transportoare blindate 8X8 Piranha 5 către Armata Română, a anunţat, miercuri seară, ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, potrivit agerpres.ro.

Acesta a declarat, într-o emisiune la TVR1, că primele 36 de transportoare blindate ar fi trebuit să ajungă în România în luna ianuarie, însă produsele nu au fost livrate din cauza unor probleme tehnice.

"Undeva la mijlocul lunii ianuarie trebuiau să fie livrate primele 36 de bucăţi transportoare 8X8 funcţionale. La ultimele teste de acceptanţă, această turelă nu trecuse aceste teste. Este foarte posibil să intrăm într-o perioadă în care vom emite facturile pentru penalizări, pentru că nu s-au respectat termenele livrării în condiţiile în care noi avansurile le-am plătit pentru aceste transportoare. Eu cred că este o problemă strict de întârziere", a afirmat Leş.

Ministrul Apărării şi-a exprimat speranţa că primele 36 de transportoare blindate 8X8 vor ajunge în România în următoarele două luni.

"Această capabilitate va intra în înzestrarea Armatei României cât de repede, primele 36 de bucăţi, eu sper că în următoarele două luni de zile, bineînţeles, cu respectarea contractelor, cu respectarea tuturor testelor de acceptanţă pe produsul respectiv. Produsul este extrem de complex. În contract era prevăzut ca minimum şase bucăţi din acestea să fie integrate şi parte din ele să fie construite aici în România. Nu se face carcasă, nu se face motorul, dar să fie integrate în industria noastră de apărare, respectiv la Uzina Mecanică Bucureşti", a adăugat Gabriel Leş.

Programul esenţial de înzestrare 'Transportor blindat pentru trupe 8x8' a fost iniţiat, în noiembrie 2017, prin Hotărâre a Guvernului României, prin care erau aprobate circumstanţele şi procedura specifică aferente primei etape, în vederea atribuirii unui acord-cadru de furnizare a 227 de transportoare blindate şi derivate pe platforma Piranha 5 şi a suportului logistic iniţial către General Dynamics European Land Systems - Mowag GmbH.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1704 (s) | 34 queries | Mysql time :0.039011 (s)