vineri, 29 martie, 2024

Gabriel Mutu: PSD va sustine in CGMB infiintarea unei noi societati care sa rezolve problema RADET + ELCEN

Distribuie:

Publicat:

Organizația PSD București a decis, luni seară, să susțină în CGMB înființarea unei noi societăți care să rezolve problema reorganizării ELCEN și RADET, a declarat liderul filialei PSD din Capitală, Gabriel Mutu, pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Context: Hotărârile Consiliului General al Municipiului București (CGMB) de aprobare a înființării unui număr de 20 de companii municipale au fost anulate în instanță. Printre ele se numără hotărârea de înființare a Companiei Municipale Energetica București SA, care ar fi trebuit să reunească producătorul de energie termică ELCEN și regia de transport și distribuție a agentului termic RADET și să ducă la bun sfârșit planurile de reorganizare a celor două societăți. Miza: funcționarea în parametri normali a sistemului de încălzire din București

„Am avut o decizie politica vizavi de societatea Energetica, acolo este o problema delicata. Cel mai important lucru este ca bucurestenii sa aiba calda si caldura si cei 3.500 de oameni care lucreaza acolo, majoritatea specialisti, sa nu aiba de suferit de pe urma tranzitiei. Si ca solutie finala, sustinem sa se infiinteze o societate noua, cu votul celor doua treimi (din membrii CGMB – n.r.) indicat de catre lege, ca sa nu mai poata fi atacata de nimeni, iar noi vom vota pentru. Inteleg azi ca la discutiile pe care le-au avut la o intalnire informala de lucru s-a conturat aceasta varianta pe care noi o imbratisam. Sper din tot sufletul ca saptamana viitoare, in cadrul unei sedinte, sa se constitutie aceasta societate noua si procedura legala sa fie indeplinita”, a declarat Gabriel Mutu, liderul PSD București, dupa sedinta de partid, pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img