vineri, 29 martie, 2024

Gabriel Oprea, urmarit penal intr-un nou dosar deschis de procurorii DNA

Distribuie:

Publicat:

DNA au inceput urmarirea penala in rem intr-un dosar care-i vizeaza pe fostul ministru al Apararii Gabriel Oprea si pe fostul edil al Sectorului 2 Neculai Ontanu.

Procurorii anticoruptie ancheteaza savarsirea infractiunii de trafic de influenta, intr-un dosar deschis in baza unei plangeri penale facute de Julian Rosengren, reprezentant al „Romanian Imprisonment Watch“ (RIW), o organizatie neguvernamentala specializata in drepturile omului cu sediul in Suedia.

Potrivit romania libera, plangerea penala se bazeaza pe o afirmatie a Oanei Niculescu-Mizil, facuta in 30 mai a.c. intr-o emisiune televizata.

„Intr-o zi m-a sunat (Catalin Chereches, primarul din Baia Mare – n. red.) si mi-a propus sa am o intalnire cu domnul Oprea. Am acceptat pentru ca am vrut sa vad ce are de spus. Eu si fostul meu sot. Ne-am dus la Ministerul Apararii, intalnirea a avut loc intr-o camera din spatele biroului lui Gabriel Oprea. Catalin Chereches m-a luat de acolo, m-a vazut lume, de la portarul ministerului, sefa de cabinet de acolo cu care am dat mana. Jos la poarta era un alt portar, am intrat prin fata. Am intrat intr-o camera din spatele biroului domnului Oprea. Au participat si domnul Ontanu, cred ca era si domnul Botos (Ilie Botos, fost procuror general, fost sef al DGIA – n.red), Catalin Chereches si alte persoane. Mi s-a parut suspect de ce erau in acea incapere. S-a intrat direct in discutie. Mi s-a propus sa las PSD si sa intru in UNPR. Eu stiam de aceasta propunere. Am tacut. Practic, mi s-a propus sa preiau functia de la UNPR Calarasi si sa plec cu toata organizatia locala PSD, mi s-a mai propus o alta organizatie in Bucuresti. Am mai avut o intalnire tot acolo. E o incapere mica, intunecoasa, cu o masa lunga. Au fost doua intalniri, mai multe discutii cu Catalin Chereches. Mi s-au oferit functii politice, pentru mine erau importante.

De ce era si sotul meu de atunci prezent? Pe linie de afaceri. Acolo nu s-a discutat concret, dar mi s-a spus ca vom fi contactati si li se va propune ceea ce ii propuneau sotului meu. Stiau dosarul sotului meu si dosarul meu. Concret, sotul meu avea ferme in Calarasi, la una dintre ele trebuia montata o conducta de gaz, dar se obtinea greu avizul. Ni s-a spus ca in doua zile va obtine acea autorizatie. Mai avea si o fabrica de saltele, ni s-a propus un contract pentru Armata de doua milioane de euro, fara licitatie. Alt aspect important, eu aveam acel dosar cu ANI, mi s-a spus clar ca daca fac aceasta trecere se va rezolva cu dosarul ANI“, a spus Oana Mizil.

La acea data, Gabriel Oprea era, pe langa ministru al Apararii, si presedinte al UNPR, iar Neculai Ontanu era secretar general al partidului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img