News Flash:

Gabriela Firea a fost actionata in judecata: protestatarii din diaspora pregatesc un miting de AMPLOARE in Piata Victoriei

31 Decembrie 2018
641 Vizualizari | 0 Comentarii
media 153453919737382400

Primarul Capitalei Gabriela Firea a fost acționată în instanță de grupul „Diaspora pentru Romania”, după ce Primăria nu a luat act de un protest declarat cu 9 luni înainte. Protestul ar urma să aibă loc în 10 august 2019.

 

Grupul „Diaspora pentru România” susține că a cerut pe 12 noiembrie aviz de la Primăria Capitalei pentru organizarea „Mitingului Diasporei” pentru data de 10 august 2019, pentru a evita situația creată la manifestarea din vara acestui an, când inițial adunarea publică a fost refuzată, apoi a primit aprobare cu două zile înainte.

De această dată, reprezentanții ONG-ului susțin că Primăria a comis un abuz, deoarece nu a răspuns în 48 de zile de la data depunerii notificării, deși legea prevede un termen de 30 de zile.

„Am depus o cerere de chemare in judecată a Primarului General al Municipiului Bucureşti, la Tribunalul Municipiului Bucureşti pentru neîndeplinirea prerogativelor prevăzute de art. 4, art. 8 alin. (1) şi art. 15 lit. d din Legea nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice”, arată Tommy Tomescu, organizator principal și persoană responsabilă cu conducerea adunării publice „Mitingul Diasporei”.

Reprezentantul „Diaspora pentru România” arată că Primăria Municipiului București refuză să asigure premisele implementării măsurilor logistice necesare, astfel încât evenimentul să întrunească condițiile cerute pentru desfășurarea pașnică a adunării și securitatea participanților.

ONG-ul a explicat că cererea a fost depusă cu 9 luni inainte pentru a evita apariția unor noi violențe de tipul celor apărute la manifestația de anul acesta.

„(Primăria – n.r.) a refuzat cu 2 saptămâni inainte (...) aprobarea mitingului din 10 August 2018, apoi s-a răzgândit (cand a înțeles că manifestația se va desfășura oricum și există riscul să fie acuzată de dezorganizarea rezultată). Apoi a comunicat că aprobă manifestația cu doar 2 zile înainte de desfășurare, dar a găsit organizatori disponibili să accepte răspunderea (posibilii organizatori anteriori refuzând să mai accepte rolul de organizatori ai unei adunări care nu a putut fi pregatită din timp corespunzător din cauza refuzului inițial al Primăriei Capitalei)”, mai arată ONG-ul.

Înainte de mitingul diasporei, din 10 august 2018, la care au avut loc violențe între protestatari și jandarmi, Primăria Capitalei a anunțat că evenimentul a rămas fără organizator. La rândul său, Emanuel Cioacă, preşedintele Federaţiei Românilor de Pretutindeni, organizatorul mitingului, a declarat la acel moment că nu îşi asumă protestul din 10 august, pentru că nu a semnat niciun protocol cu Primăria Capitalei, deoarece instituţia nu i-a transmis prin e-mail documentul.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2528 (s) | 34 queries | Mysql time :0.123599 (s)