News Flash:

Gabriela RUSU- si-a dat demisia dupa ce a fost trimisa in judecata intr-un dosar de coruptie

27 Mai 2015
2574 Vizualizari | 0 Comentarii
O noua demisie la Spitalul Judetean Vaslui. Sefa sectiei de ginecologie, Gabriela Rusu, si-a dat demisia dupa ce aceasta a fost trimisa in judecara intr-un dosar unde este acuzata de abuz in serviciu. In acelasi dosar sunt judecate alte 2 persoane care sunt acuzate de aproximativ 60 de fapte de coruptie, majoritatea de luare de mita.

Fosta sefa a sectiei de ginecologie a SJU Vaslui- Gabriela Rusu, va fi judecata la Tribunalul Vaslui intr-un dosar de coruptie in care alti trei ginecologi din cadrul aceleiasi sectii sunt acuzati de 60 de fapte de coruptie, doi dintre acestia aflandu-se in arest preventiv de trei luni.

„In momentul de fata, Sectia de Obstetrica-Ginecologie este condusa interimar tot de medicul Gabriela Rusu. Conform legislatii, fiind vorba de o functie de conducere, doamna doctor va asigura interimatul timp de 45 de zile”, a declarat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder

Potrivit rechizitoriului intocmit de catre  procurori, fosta sefa a sectiei de ginecologie este acuzata ca si-a dus la indeplinire atributiile de servicu in calitate de sef al sectiei amintite.

"Activitatea infractionala a inculpatilor s-a desfasurat pe fondul indeplinirii defectuoase a indatoririlor de serviciu de catre Gabriela Marcela Rusu care, in calitate de sef al Sectiei Obstetrica-Ginecologie, in perioada ianuarie 2014 - 9 februarie 2015, nu si-a indeplinit atributiile de serviciu, neverificand modalitatea in care se efectueaza inregistrarea pacientilor, completarea, pastrarea foilor de observatie si incasarea sumelor de bani pentru proceduri medicale la cerere, organizand in mod defectuos activitatea in cadrul sectiei. De asemenea, nu a luat masurile necesare pentru evidentierea pe o condica separata a prescriptiilor medicale pentru prescrierea preparatelor cu substante stupefiante si psihotrope, provocand astfel un prejudiciu de 2.080 de lei Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui, cu referire la neincasarea sumelor de bani conform planului tarifar, si de 15.363,16 lei Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Vaslui prin acordarea asistentei medicale gratuite, cu decontarea cheltuielilor de la bugetul de stat, pentru cazuri care nu reprezentau, de fapt, urgente medicale", se arata in rechizitoriu.

gabriela rusu tribunalul vaslui
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0862 (s) | 34 queries | Mysql time :0.031600 (s)