marți, 19 martie, 2024

GALERIE FOTO – Imagini IREALE din Capitoliul SUA: soldatii pazesc cladirea, dorm pe jos cu pusca la cap, iar politicienii trec printre ei

Distribuie:

Publicat:

La o săptămână după protestele soldate cu morți din inima guvernului SUA, fotografiile din Capitoliu cu Gărzile Naționale care păzesc clădirea au devenit virale pe internet.

Imaginile, care arată o prezență puternică de securitate în interiorul și în afara clădirii, sunt un contrast total cu scenele de haos difuzate în întreaga lume săptămâna trecută.

Cel puțin 10.000 de membri ai Gărzii Naționale vor fi sâmbătă la Washington DC, iar oficialii poliției spun că numărul ar putea fi dublat pentru ziua de inaugurare a lui Joe Biden săptămâna viitoare.

Desfășurarea mare de forțe are loc în momentul în care Camera Reprezentanților  votează miercuri dacă îl va acuza pe președintele Donald Trump pentru rolul pe care l-a jucat în violența de săptămâna trecută.

Trump este acuzat de opoziția din Partidul Democrat, care are o majoritate în Cameră, de „incitare la insurecție” și unii membri ai propriului său partid republican au indicat că vor vota pentru a-l acuza.

Mulți dintre parlamentarii care au votat astăzi au fost prinși în evenimentele săptămânii trecute, când mii de susținători radicali pro-Trump au pătruns în complexul Capitolului, în timp ce Congresul a votat pentru certificarea rezultatelor alegerilor prezidențiale.

Imaginile foto au fost prezentat ediția ONLINE a postului BBC.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img