News Flash:

Gaze naturale pentru majoritatea locuitorilor judetului Vaslui!

8 Ianuarie 2014
2541 Vizualizari | 0 Comentarii
Politica investitionala a SC Gaz Est SA Vaslui pentru anul 2014 este una extrem de pragmatica: gaze naturale pentru majoritatea locuitorilor judetului Vaslui. Pentru a-si atinge dezideratul, societatea va actiona pe mai multe directii. Vor continua extinderile in municipiul Husi, in comunele Tutova, Lipovat si vor fi puse in functiune instalatiile de la Banca. O alta axa este reprezentata de extinderea infrastucturii de gaze in zonele rurale, pe traseul VasluiNegresti. Nu in ultimul rand, vor fi intreprinse demersuri pentru demararea investitiilor pe segmentul VasluiSolesti.

Pentru anul 2014, SC Gaz Est SA Vaslui a pus la punct o strategie investitionala care acopera o mare parte din teritoriul judetului Vaslui. Dupa ce, in anul precedent, societatea a investit 20 miliarde de lei vechi in infrastructura de alimentare cu gaze naturale, in anul curent vor fi implementare alte proiecte de dezvoltare. In primul rand, se vizeaza extinderea retelelor de gaze in mai multe cartiere din municipiul Husi, unde exista cereri de bransare din partea cetatenilor. In prezent, sunt in lucru studiile de fezabilitate, care se intocmesc pe criterii de performanta si eficienta energetica, obiectivul de investitii urmand sa fie demarat in primul semetru al acestui an. O alta directia de actiune a firmei va fi punerea in functiune a retelelor in zona Banca si extinderea acesteai, in Lipovat. De mentionat ca, in zonele rurale in care au fost construite retelele de gaze (Tutova, Lipovat), afacerile intreprinzatorilor din sectorul agricol au inceput sa se dezvolte si, implicit, incasarile la bugetele locale sunt mai mari. "Pe langa municipiul Husi, unde avem foarte multe cereri de racordare, am inceput lucrari de extindere in Tutova, parte din comuna Lipovat, unde toti agentii economici de la intrare in localitate sunt deja racordati la gaze. Avem in vedere si zona Rosesi Gara si comuna Banca, unde am montat deja conductele. Sper ca in a doua parte a anului 2014 sa punem in functiune si aceasta localitate", a spus Adrian Tighici, directorul SC Gaz Est SA Vaslui. Investitia de la Tutova este unul dintre cele mai importante proiecte definitivate in anul 2013, precum si extinderea partiala a retelei de gaze in localitatea Lipovat.

Investitii pe axa Vaslui – Negresti

Adrian Tighici a precizat ca, pentru anul 2014, societatea pe care o conduce isi va canaliza eforturile in vederea extinderii alimentarii cu gaze in alte zone ale judetului. "In 2014 vom intreprinde o actiune de dezvoltarea a infrastructurii de gaze in mediul rural, pe axa Vaslui – Negresti. Este o zona care a ramas in urma si unde nu au patruns aceste investitii. De asemenea, trebuie sa gasim toate solutiile pentru a incepe investitiile si pe directia Vaslui – Solesti – Munteni de Sus", a spus Adrian Tighici. De altfel, pentru ca toate aceste investitii sa poata fi aprobate de catre Ministerul Economiei si sa poata fi puse in practica, implicarea autorita- tilor locale este foarte importanta. In zonele unde primariile au insistat si au promovat racordarea la sistemul centralizat de gaze naturale, investitiile au reusit.

2013, an bun pentru investitii

In total, in anul 2013, proiectele aferente capitolului de investitii au primit o finantare de 20 miliarde lei vechi. In total, Gaz Est Vaslui a construit 21 de kilometri de retea, extindere care inseamna foarte mult, raportat la tenditele investitionale din domeniu. "Intr-o perioada de criza, daca nu faci investitii, nu ai nicio sansa sa te mentii. Avem foarte multi cetateni care doresc sa isi racordeze locuintele la sistemul de alimentare cu gaze. In total, 1.500 de locuinte din mediul urban si rural au fost racordate la gaze. Daca in anii trecuti cetatenii erau mai retinuti, in ultima perioada, numarul cererilor de bransare este pe un trend pozitiv", a subliniat Tighici.

Sursa: monitoruldevaslui.ro

politica investitionala gaz est sa vaslui gaze naturale locuitorilor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Adauga anunt gratuit

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1371 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014957 (s)