marți, 16 aprilie, 2024

Gelu Diaconu, fost presedinte ANAF: ‘Florin Citu si PNL lichideaza Antifrauda cu un proiect scris de PSD!’

Distribuie:

Publicat:

Gelu Diaconu, fost preşedinte al ANAF din perioda 2013-2016, acuză PNL că desfiinţează Antifrauda cu un proiect al PSD, promovat de o parte a "numelor grele" din vechea Gardă Financiară. Diaconu atrage atenţia că modificările propuse în proiectul de reorganizare a ANAF vor lăsa fără puteri Antifrauda şi vor deschide uşa pentru controlul politic al instituţiei.

"Florin Citu si PNL lichideaza Antifrauda cu un proiect scris de PSD!

• Proiectul de reorganizare a ANAF, care are ca prioritate zero distrugerea de facto a Antifraudei, a fost preluat de Florin Citu de la Mirela Calugareanu (actuala sefa a ANAF pusa pe functie de Dragnea) si nume grele din vechea Garda Financiara.

• Proiectul de anihilare a directiei Antifrauda a fost gandit in epoca Dragnea de cei amintiti mai sus, care acum il pun in opera prin semnatura ministrului PNL, Florin Citu.

• Prin acest proiect se incearca, printre altele, stergerea urmelor ilegalitatii comise deja de PSD: transferul in Antifrauda a unor vechi gardisti si a altor functionari de “incredere”, desi acest lucru era interzis, intrucat functia de inspector antifrauda este una specifica (detalii mai jos)

• Acest proiect psd-ist 100% urmareste totodata: (1) eliminarea inspectorului general pus pe vremea lui Ciolos si dat afara de PSD ilegal (a castigat deja in instanta si s-a intors pe functie), (2) eliminarea inspectorilor generali adjuncti si a oricarui om care nu raspunde la comenzi, (3) posibilitarea angajarii in Antifrauda a oricarui functionar din tara asta, fara examen, pentru a raspunde la comenzi

• In trecut fusesera “deranjati” de ANTIFRAUDA si nume de la varful PNL, nu numai din gasca psd-ista…din pacate secretul fiscal ma obliga sa tac toata viata. Plus cvasi-totalitatea “mogulilor” din mass-media sau finantatori din presa!!!

De la investirea bandei lui Dragnea, concomitent cu atacul impotriva DNA, aceasta structura de control operativ anti-evaziune (Antifrauda din ANAF) a devenit a doua tinta majora.

Nume grele ale spagii colectate centralizat din vechea Garda Financiara au impanzit functiile de decizie sau de executie “sensibile” din Antifrauda in mod ILEGAL. Pentru ca functiile publice din aceasta directie sunt specifice, nu generale (!).

Si astfel zeci de slugi psd-iste au impresurat ANTIFRAUDA. Si au inceput ca la un semnal controale la cei care erau incomozi noului regim! Prin noua maniera de management practic ANTIFRAUDA vaslea in gol, rolul sau fiind de facto extrem de limitat.

In principiu, nu ar trebui să fie posibila eliminarea functiilor specifice deoarece inspectorii Antifraudei au atributii suplimentare altele decat cele generale, plus port de uniforma și de arma.

Autorii gardisti ai proiectului si doamna Calugareanu urmaresc de fapt:

-permanentizarea tranferurilor deja facute in epoca Dragnea, “legalizarea” acestora;

-posibilitatea recrutarii oricarui functionar public chiar de la primaria Cucuietii din deal, adica a tuturor pilosilor politici

-eliminarea prin toate formele legale posibile (detasari, mutari temporare, delegari, etc.in alte structuri ANAF) a incomozilor, mai ales a celor care au initiat sau instrumentat dosare grele de evaziune sau care nu raspund la comenzi.

Dincolo de aceasta miza generala a desfiintarii functiei specifice, se doreste si inlocuirea inspectorului general si a inspectorilor generali adjuncti, carora vor sa nu li se aplice prevederile Codului administrativ și ale Legii functionarilor publici. O alta ilegalitate intrucat legislatia prevede ca acestia sunt functionari publici de conducere.

Neputand sa scape de ei ca si cum ar fi demnitari (ei fiind funcționari publici cu functie specifica) s-au apucat sa-si faca o “lege adecvata”.

D-le Citu, mare atentie: nici PSD-ul nu a indraznit asa ceva!

In rest, reorganizarea ANAF inseamna de fapt:

– eliminarea unor posturi vacante, oricum nebugetate

– crearea unui numar suplimentar de directii, servicii, birouri la nivel central (probabil special pentru a oferi functii de conducere cu dedicatie)

– mentinerea unui post de vicepresedinte total inutil cu cabinetul lui cu tot

Asta in timp ce se mentin zeci de entitati ale ANAF populate cu sute de functionari care nu fac ABSOLUT nimic. Ca fapt divers, initiasem desfiintarea lor (prin HG si Ordin presedinte ANAF) inca din august 2015. Puteau sa preia macar acele proiecte si sa le duca la capat daca tot vorbesc de eficientizare", scrie Gelu Diaconu pe Facebook.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img