sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Genele false, un pericol pentru sanatate. Ce trebuie sa stii inainte de a le folosi

Distribuie:

Publicat:

Chiar daca sunt atractive si pot imbunatati aspectul fetei, trebuie sa cunoastem riscurile la care ne expunem atunci cand apelam la ele. Un studiu a descoperit ca genele false cu lungimea cat o treime din latimea ohiului pot proteja ochii de praf si de pierderea hidratarii, fara sa afecteze vederea. Insa o lungime mai mare intensifica circulatia aerului in preajma ochilor, ceea ce duce la cresterea cantitatii de praf care ajunge in ochi. Astfel, ochii sunt foarte vulnerabili la uscare si pot aparea usturimi.

Studiul a fost facut cu ajutorul unui ochi artificial la care s-au atasat gene false, plasat intr-un tunel de vant. S-a monitorizat pierderea de apa si cantitatea de praf acumulata in functie de lungimea genelor, conform a1.ro. Studiul a reflectat si faptul ca genele false duc la o clipire mai rara, ceea ce nu este deloc benefic, clipirea avand rolul de a curata si de reface filmul de lacrimi al ochilor.

Alte riscuri ale genelor false:

pot provoca reactii alergice din cauza adezivului care contine formaldehide, niste substante chimice care pot afecta sanatatea ochilor

pot provoca desprinderea genelor naturale daca cele false nu sunt fixate corect si pun presiune prea mare pe cele naturale

pot duce la aparitia infectiilor, din cauza acumularii de praf si bacterii

Genele false, desi inventate in 1916 de catre regizorul  american D. W. Griffith , folosite intens de actrite ca Joan Crawford, Marlene Dietrich in epoca de aur a cinematografiei, precum si in anii '60, cunosc de-abia in zilele noastre un adevarat avant comercial.  Azi, datorita noilor tehnologii, genele false cunosc  o dezvoltare uimitoare: un numar mare de modele in culori, forme si dimensiuni extrem de variate. Trebuie doar sa alegi ce-ti doresti si ce ti se potriveste.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img