News Flash:

Generalul care a condus ofensiva impotriva SI in Siria sustine ca Trump s-a grabit cand a declarat victoria

15 Februarie 2019
501 Vizualizari | 0 Comentarii
media 154636865518460700

Generalul aflat la comanda forţelor speciale americane a avertizat joi împotriva utilizării termenului "victorie" contra grupării Stat Islamic (SI) în Siria, unde jihadiştii îşi apără în continuare ultimul bastion, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Anunţând în decembrie apropiata retragere a celor aproximativ 2.000 de soldaţi americani (majoritatea membri ai forţelor speciale) desfăşuraţi în Siria, preşedintele Donald Trump a afirmat că Statele Unite au "câştigat".

În cursul audierii, joi, în faţa Comisiei senatoriale pentru forţele armate, un senator l-a întrebat pe generalul Raymond Thomas cum arată o victorie în Siria.

"Aş ezita să folosesc cuvântul victorie în locul celui de obiectiv", a răspuns responsabilul militar.

"Obiectivul este de a reduce ameninţarea în acea regiune", a adăugat el. "Suntem pe punctul de a reduce această ameninţare şi (...) pe cale să stabilim ce capacitate reziduală trebuie să rămână pe loc în regiune pentru a face astfel încât să garantăm acest obiectiv", a mai spus generalul Thomas.

După anunţul făcut de Donald Trump, responsabilii americani au încercat să minimizeze proclamarea unei victorii nete împotriva SI, subliniind că gruparea extremistă va continua să reprezinte o ameninţare după ce va pierde controlul asupra "califatului" său.

Generalul Raymond Thomas a afirmat, de asemenea, că nu este sigur cum va arăta situaţia din Siria la final.

"Este una din sfidările cele mai complexe pe care forţele noastre le-au înfruntat în ultima vreme", a spus el.

În ce îi priveşte pe combatanţii kurzi susţinuţi de Washington pe care retragerea americană i-ar face vulnerabili în faţa Turciei, "căutăm soluţii pentru a păstra contactul cu ei şi un anumit nivel de sprijin", a spus generalul.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1884 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012978 (s)