marți, 23 aprilie, 2024

Generalul Iulian Vlad, ultimul sef al securitatii lui Nicolae Ceausescu, a murit

Distribuie:

Publicat:

Ultimu sef al securitatii lui Nicolae Ceausescu murit la varsta de 86 de ani. Generalul Iulian Vlad ar fi implinit 86 de ani in luna februarie.

Iulian Vlad a fost un general roman, Ministru Secretar de Stat la Ministerul de Interne si sef al Departamentului Securitatii Statului inainte de evenimentele din 1989.

A fost membru al Partidului Comunist Roman din anul 1946. In timpul evenimentelor din decembrie 1989, impreuna cu generalul Stefan Gusa, seful Marelui Stat Major, Iulian Vlad (potrivit istoricului Alex Mihai Stoenescu) a reusit sa previna razboiul civil spre care se indrepta Romania in acele momente.
n data de 31 decembrie al aceluiasi an a fost arestat si condamnat la 25 ani de inchisoare, ca urmare a implicarii sale in represiunea care a avut loc la Timisoara si la Bucuresti, inaintea caderii regimului Ceausescu. Nu a executat insa din sentinta decat 4 ani, la inchisoarea de la Jilava. Pe timpul executarii pedepsei nu a cerut si nu a beneficiat de niciun act de clementa.

Intr-unul din ultimele sale interviuri Generalul Vlad spunea: ”Teroristii de la revolutie nu au existat, ci doar un plan de rupere a tarii. A existat unplan dibolic care nu a pornit dintr-o minte idioata”, potrivit Antena 3.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img