News Flash:

George Maior a fost impreuna cu Sebastian Ghita si Florian Coldea in vacanta din Toscana

26 Ianuarie 2017
1286 Vizualizari | 0 Comentarii
George Maior (seful SRI la acel moment) a fost impreuna cu Sebastian Ghita si Florian Coldea in vacanta din Toscana (Italia), a declarat miercuri Adrian Tutuianu, seful comisiei de control SRI din Parlament. Tutuianu a citat in acest sens ancheta interna a SRI declansata dupa ce Ghita a aratat fotografii cu el si Coldea in diferite vacante. Tutuianu a mai spus ca in Toscana a fost si Vasile Dancu.

Sebastian Ghita a prezentat la Romania TV fotografii in care erau acoperite fetele celorlalte persoane fotografiate in afara de Florian Coldea si el insusi. Tutuianu a mai spus ca si George Maior "a dat anumite explicatii comisiei de control intern din SRI". Tutuianu a mai spus ca nu exista informatii despre prezenta lui George Maior si in excursia din insulele Seychelles.

Reamintim ca George Maior era directorul SRI la momentul vacantelor invocate de Sebastian Ghita. Acum, el este ambasadorul Romaniei in SUA.

Ancheta interna a SRI a confirmat ca Florian Coldea a fost in vacante cu Sebastian Ghita, dar si-a platit cheltuieile

Adrian Tutuianu, seful comisiei de control SRI, a declarat miercuri ca ancheta interna a SRI a confirmat ca Florian Coldea a fost in vacante cu Sebastian Ghita in insulele Seychelles si in Italia, dar si-a platit cheltuieile. La finalul audierii sefului SRI, Tutuianu a spus ca nu a putut stabili daca facturile sunt reale. El a mai spus ca exista "o problema de raportare deontologica din partea ofiterilor de informarii cand sunt prezenti in excursii cu membri ai comisiei de control, parlamentari, oameni de afaceri".

Florian Coldea si Sebastian Ghita "au fost prezenti in insulele Seychelles, este confirmata prezenta impreuna in Italia, la Toscana, este confirmata prezenta dnei Coldea cu dna Ghita la Paris", a declarat Adrian Tutuianu.

"Din informatiile date de comisia de control din SRI, dl general Coldea si dna Coldea au prezentat documente justitificative cu privire la faptul ca au suporatat ei aceste cheltuieli - facturi si chitanta", a declarat Tutuianu, adaugand ca nu au putut clarifica in cursul sedintei de miercuri daca documentele justificative sunt sau nu reale insa comisia de control a aratat ca nu sunt indicii ca documentele ar fi false. Tutuianu a precizat ca exista posibilitatea de a cere ANAF sa verifice acest aspect.

"Ar putea fi facuta o verificare profunda de catre un organ de cerectarea penala care are alte instrumente la indemana fata de noi", a mai spus Tutuianu, precizand ca discutiile pe acest subiect nu sunt inchise si ca urmeaza sa se vada daca estre oportuna audierea altor persoane.

george maior sebastian ghita florian coldea toscana
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1063 (s) | 23 queries | Mysql time :0.033225 (s)