News Flash:

George Simion contesta decizia de expulzare din RM

20 Mai 2015
1196 Vizualizari | 0 Comentarii
Liderul platformei ”Actiunea 2012”, George Simion, va contesta astazi decizia de expulzare a sa de pe teritoriul Republicii Moldova. Contestatia va fi depusa la ora 14:00, la Judecatoria Centru. Redactia Deschide.MD a intrat in posesia documentului in care liderul unionist isi argumenteaza convingerea ca decizia autoritatilor moldovenesti de a-l declara indezirabil, este una nedreapta.

Consilierea juridica i-a fost oferita gratuit de Asociatia Promo-LEX si Centrul de Drept al Avocatilor.

In contestatia sa, Simion scrie ca nu exista nici un motiv de oportunitate care sa intemeieze decizia luata fata de el, ca nu exista considerente de ordin politic, economic, juridic, ca nu a tulburat ordinea publica, nu a actionat contra legilor Republicii Moldova si nu a actionat politic contra sigurantei statului.    ”Desi la interpelarea mea privind motivele pentru care sunt declarat indezirabil mi s-a raspuns ca nu este obligatorie expunerea acestor motive, sunt obligat sa invederez faptul ca in practica si literatura juridica internationala, in jurisprudenta CEDO. S-a stabilit ca astfel de uzante ale unor autoritati nationale trebuie restranse si in orice caz limitate la situatii exceptionale. [...]

    Consider ca decizia a fost brutala si vexatorie si a incalcat toate regulile la care m-am referit mai sus.

    Aceste considerente fac absolut necesara indicarea motivelor pe care s-a intemeiat decizia de catre autoritatea care apare pe antetul documentului”.a declarat George Simion pentru deschide.md.

Deschide.MD scria ieri ca institutiile statului par sa fi luat apa in gura atunci cand vine vorba despre George Simion, declarat saptamana trecuta indezirabil in Moldova timp de 5 ani. ”Nu comentam”, ”nu confirmam”, ”tot ce am avut de spus, am spus joi” sau telefonul inchis in nas – acestea au fost reactiile la tentativele Deschide.MD de a afla cine anume a propus aplicarea acestei masuri restrictive in privinta liderului Platformei unioniste „Actiunea 2012”.

Despre aceasta tacere a institutiilor de stat din Republica Moldova, Simon comenteaza: Cred ca si-au dat si ei seama de gravitatea abuzurilor create si de faptul ca toate statele europene sunt cu ochii pe Republica Moldova dupa acest caz, si au incercat sa opreasca orice comentariu, pentru a nu-si agrava situatia. Cred ca se tem. Nu ii creditati pe acesti conducatori cu o mai mare valoare decat o au: sunt mici, se tem si reactioneaza reactiv si fricos.

SURSA

george simion
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1649 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017635 (s)