News Flash:

Georgios Stafylakis, directorul EOT: 'Numărul turiştilor români care au vizitat Grecia în acest an a depăşit cifra de un milion'

9 Decembrie 2022
310 Vizualizari | 0 Comentarii
media 165544324172881700

Numărul turiştilor români care au vizitat Grecia în acest an a depăşit cifra de un milion, dublu faţă de sezonul precedent, a declarat, pentru AGERPRES, directorul Organizaţiei Elene de Turism (EOT) la Bucureşti, Georgios Stafylakis.

"Nu avem cifrele finale, este prea devreme, de obicei le primim la sfârşitul anului. Dar acest an este primul normal după perioada pandemică. Foarte mulţi români au vizitat Grecia. Estimăm că cifra este de peste un milion de turişti din România. Sigur sunt peste un milion. Nici nu contează numărul precis. Faţă de 2021 cifrele s-au dublat", a declarat oficialul grec.

El a precizat însă că o cifră normală a turiştilor veniţi din ţările balcanice este în jur de 1,5 milioane: "Din zona Balcanilor, cifra normală a turiştilor este în jurul a 1,5 milioane de turişti, în fiecare an, din fiecare ţară. Fie că vorbim despre Bulgaria, Serbia sau România".

Una dintre problemele întâmpinate în acest sezon a fost legată de faptul că oamenii s-au decis târziu să plece în concediu din cauza incertitudinii provocate de războiul din Ucraina, potrivit Agerpres.

"Principala problemă a acestui an, în toate ţările din Balcani, a fost legată de situaţia din Ucraina. Pentru că în toate ţările din Balcani sezonul de concedii a început târziu din cauza acestei situaţii. Oamenilor le-a fost teamă, au vrut să aştepte să vadă ce se întâmplă, ce perspective sunt. Şi este normal, e o reacţie normală. Şi pentru greci a fost la fel. Ei s-au hotărât să plece în vacanţă foarte târziu, au luat o decizie abia în iunie, pe când în mod normal avem avem turişti care vin în Grecia încă din aprilie, pentru Paşte. Aşadar a fost o întârziere din toate ţările, nu doar din România. Asta a influenţat şi cifrele, pentru că unii oameni nu au mai plecat în concediu. În plus, este foarte greu să găseşti un preţ foarte bun atunci când te hotărăşti târziu, şi uneori nu găseşti cazare. Am avut acest fenomen, cu oameni care căutau în iulie hotel şi nu au găsit", a completat Georgios Stafylakis.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0924 (s) | 23 queries | Mysql time :0.031335 (s)