marți, 19 martie, 2024

Germania a pus la punct un ‘pod feroviar’ cu Ucraina pentru a o ajuta să-şi exporte cerealele

Distribuie:

Publicat:

Germania a pus la punct un 'pod feroviar' cu Ucraina pentru a o ajuta să-şi exporte cerealele, care se acumulează în ţară din cauza blocadei maritime impuse de Rusia, a declarat joi viitorul şef al forţelor americane în Europa, generalul Chris Cavoli, transmite AFP.

'Credem că există circa 22 milioane de tone de cereale blocate în Ucraina, aşteptând să fie expediate', a afirmat generalul în Congresul de la Washington, care urmează să-i confirme numirea în fruntea trupelor americane din Europa şi, prin urmare, a forţelor NATO, potrivit Agerpres.ro.

Portul românesc Constanţa participă la efort, dar capacităţile sale sunt limitate de 90.000 tone zilnic, a explicat generalul Cavoli.

'Însă Deutsche Bahn (compania feroviară germană) a răspuns recent la apel. Au pus la punct ceea ce ei numesc podul feroviar la Berlinului, pe modelul podului aerian al Berlinului, pentru a rezerva trenuri pentru transportul grâului ucrainean spre Europa de Vest', a adăugat militarul american.

El a precizat că Deutsche Bahn 'este în curs de a extrage din Ucraina cantităţi masive de cereale în acest moment, via Polonia în direcţia porturilor din nordul Germaniei pentru a fi exportate'.

'Polonia a stabilit un nou regim de frontieră cu Germania pentru a facilita' această operaţiune, a adăugat generalul Cavoli.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img