News Flash:

Germania isi exprima sprijinul fata de Franta in fata violentelor 'vestelor galbene'

18 Martie 2019
707 Vizualizari | 0 Comentarii
media 154688739989512500

Guvernul german susţine autorităţile franceze în faţa violenţelor ''terifiante'' care au avut loc în weekend la Paris în cursul protestelor ''vestelor galbene'', a declarat luni Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al cancelarului german Angela Merkel, relatează AFP preluată de Agerpres.


''Izbucnirea violenţei şi a furiei distructive la Paris în weekend este un lucru terifiant şi nu are nimic în comun cu proteste paşnice şi democratice'', a declarat Steffen Seibert în cursul unei conferinţe de presă. 

"Guvernul federal este alături de guvernul francez în eforturile sale pentru a asigura ordinea publică", a adăugat el. 

Cea de-a 18-a zi de proteste a ''vestelor galbene'' a condus la jefuirea unor magazine şi la incendii voluntare cum este cazul renumitului restaurant Fouquet's. 

Guvernul francez, sub impactul unor critici ale opoziţiei, a recunoscut unele "disfuncţionalităţi" şi urmează să prezinte luni noi măsuri de securitate. 

Violenţe au izbucnit sâmbătă pe bulevardul Champs Elysées din Paris, unde mii de ''veste galbene'' s-au strâns în cel de-al 18-lea weekend de mobilizare civică împotriva politicii fiscale şi sociale a guvernului francez

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0829 (s) | 23 queries | Mysql time :0.027237 (s)