vineri, 19 aprilie, 2024

Germania lovita de un nou val de agresiuni

Distribuie:

Publicat:

Dupa prima zi a carnavalului de la Koln au fost depuse la politie 22 de reclamatii pentru insulte si agresiuni cu caracter sexual, a anuntat vineri politia germana.

Acesta este un bilant considerat mai degraba “pozitiv” in orasul aflat inca sub socul celor o mie de plangeri formulate de femei, victime in noaptea de Anul Nou a unor infractiuni atribuite in mare parte unor barbati migranti.

Anul trecut au fost semnalate doar noua astfel de fapte, a precizat politia din Koln (vestul Germaniei), subliniind ca numarul mai mare de reclamatii din acest an s-ar putea explica printr-o tendinta sporita a victimelor de a anunta incidentele, dupa evenimentele din timpul Revelionului.

Orasul Koln a fost zguduit atunci de un val de violente, atribuite in majoritate migrantilor. Acestea, indreptate indeosebi impotriva femeilor, au socat Germania si au crescut presiunea asupra cancelarului Angela Merkel, a carei politica generoasa fata de refugiati este tot mai criticata. Dupa noaptea de Anul Nou au fost depuse peste 1.000 de plangeri.

Politia din Koln a pus in evidenta un bilant “relativ pozitiv” dupa primele ore ale carnavalului, inaugura joi, la ora locala 11.11. Faptele reclamate merg de la insulte la viol, a precizat politia.

In fiecare an se inregistreaza circa 50 de delicte sexuale pe intreaga perioada de desfasurare a carnavalului.

Carnavalul va dura pana miercuri, Miercurea Cenusii, zi de penitenta care marcheaza inceputul postului in traditia catolica. Luni va fi apogeul carnavalului, atunci urmand sa aiba loc parada a carei prima editie a fost organizata in 1823.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img