vineri, 29 martie, 2024

Germania se impotriveste Romaniei! Declaratia controversata a unui ministru german: “Este prea multa coruptie si crima organizata!”

Distribuie:

Publicat:

La scurt timp dupa ce Jean-Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene, a declarat ca zona Schengen ar trebui extinsa, o serie de oficiali germani s-au declarat impotriva intrarii Romaniei si Bulgariei inainte de indeplinirea conditiilor de aderare, potrivit Mediafax.

Joachim Herrmann, ministrul de Interne al landului Bavaria si membru al formatiunii ultraconservatoare Uniunea Crestin-Sociala (CSU), a criticat dur propunerea lui Juncker.

“Este prea multa coruptie si crima organizata in aceste tari. Romania si Bulgaria nu indeplinesc conditiile zonei Schengen”, afirma Herrmann.

Thomas Strobel, ministrul de Interne al landului Baden-Wurttemberg, a declarat ca desi cele doua state au inregistrat progrese in eforturile de combatere a coruptiei si infractionalitatii, “insa nu au ajuns inca la maturitatea necesara pentru aderarea la Schengen”.

La randul sau, social-democratul Boris Pistorius, ministrul de Interne al landului Saxonia Inferioara, a explicat ca “atat timp cat este neclar cum putem organiza protectia frontierelor europene intr-un mod riguros, nu putem accepta mai multe tari in zona Schengen”.

O pozitie mai moderata a avut-o cancelarul Angela Merkel, care a declarat ca doreste o extindere a zonei Schengen, adaugand insa ca cele doua tari trebuie sa indeplineasca conditiile de aderare.

Saptamana trecuta, in discursul sau anual privind starea Uniunii Europene, presedintele Comisiei Europene a indemnat la primirea Romaniei si Bulgarei in Schengen.

“Este timpul sa aducem Romania si Bulgaria in zona Schengen”, a declarat oficialul european.

Merkel a mai afirmat ca, in principiu, propunerea lui Juncker este o “abordare rezonabila”.

Opinia ministrilor regionali de Interne este impartasita si de sindicatele politiei din Germania. Rainer Wendt, seful Deutsche Polizeigewerkschaft, a indicat ca se indoieste ca Romania si Bulgaria indeplinesc toate conditiile pentru aderarea la zona Schengen.

Ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, a declarat joi ca nu este de acord cu primirea rapida a Romaniei si Bulgariei in spatiul de libera circulatie Schengen, precizand ca desi impartaseste viziunea presedintelui Comisiei Europene despre viitorul Blocului comunitar, “mai este drum lung pana acolo”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img