News Flash:

Germania si Franta au scapat la limita de recesiune

14 Noiembrie 2014
1373 Vizualizari | 0 Comentarii
Produsul Intern Brut (PIB) al Germaniei a crescut cu 0,1% in trimestrul al treilea al acestui an comparativ cu trimestrul al doilea, ceea ce inseamna ca prima economie europeana a evitat la limita intrarea in recesiune, arata cifrele preliminare publicate astazi de Oficiul federal de statistica (Destatis), transmite AFP.

In schimb, Destatis a revizuit in jos cifrele pentru trimestrul al doilea cand PIB-ul Germaniei a inregistrat o contractie de 0,2%, in loc de o contractie de 0,1% cat s-a anuntat initial. Un nou recul in perioada iulie-septembrie ar fi insemnat ca Germania a intrat in 'recesiune tehnica', definita drept doua trimestre consecutive de incetinire a economiei.

Separat, Institutul national de statistica din Franta (Insee) a anuntat ca a doua economie din zona euro a inregistrat o crestere peste asteptari, de 0,3% in trimestrul al treilea comparativ cu trimestrul al doilea. In schimb, Insee a revizuit in jos cifrele pentru trimestrul al doilea cand economia franceza a inregistrat o scadere de 0,1%, in loc de stagnare cum s-a anuntat initial.

Cifrele Insee arata ca economia franceza a fost sustinuta in vara acestui an de cheltuielile de consum ale gospodariilor care au crescut cu 0,3% si mai ales de cheltuielile administratiei publice, care au crescut cu 0,8%. In schimb, investitiile, atat cele publice cat si cele private, au scazut cu 0,6%. Contributia comertului exterior a fost una negativa minus 0,2 puncte.

Astazi, urmeaza sa fie date publicitatii si cifrele privind evolutia PIB-ului in zona euro si Uniunea Europeana de catre Oficiul european de statistica (Eurostat).
Sursa: agrepres.ro

germaniei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Adauga anunt gratuit

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1333 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013259 (s)